U Vukanovcu održan radni sastanak javnih poduzeća i općina

U četvrtak 25. travnja u objektu Vukov breg u Vukanovcu koji je u vlasništvu obitelji Bacinger, održan je radni sastanak direktora (ravnatelja) javnih poduzeća, načelnika susjednih općina i predstavnika Općine Gornji Mihaljevec.

Od strane javnih poduzeća sastanku su nazočili: Ljerka Cividini (ŽUC), Josip Zorčec (Međimurske vode), Nada Vugrinec (Međimurje plin), Ivica Mustač (Hrvatske vode), dok je direktor HEP-a bio spriječen. Pozivu su se odazvali svi predstavnici susjednih općina: Jurij Borko (župan Občine Središče ob Dravi), Stanko Ivanušič (župan Občine Razkrižje), Stanko Rebernik (načelnik Općine Štrigova) i Darko Dania (zamjenik načelnika Općine Nedelišće).

Od strane domaćina – Općine Gornji Mihaljevec na sastanku su bili načelnik Franjo Kovčić, zamjenik načelnika Boris Resman, predsjednik Općinskog vijeća Franjo Golub, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Vukanovec Mladen Borko i predsjednik Odbora za komunalne djelatnosti Konrad Brezarić

Direktor Međimurskih voda d.o.o. izvijestio je nazočne o izvršenim radovima tijekom 2012. godine na području Općine Gornji Mihaljevec pa su tako izgrađene vodovodne mreže u naselju Vukanovec (dionica Borko – Jularić – Zdolec) i  u naselju Bogdanovec (dionica prema Željku Srša) za što je utrošeno 285.000,00 kuna. U planu za 2013. godinu predviđena je izgradnja vodovodne mreže na dionici Macinec – Gornji Mihaljevec.

Predstavnica Međimurje plina d.o.o. Čakovec iznijela je da prema prijedlogu Općine, Međimurje – plin planira u 2013. izgraditi plinsku mrežu u vrijednosti od 600.000,00 kuna (dionice u naselju Dragoslavec Breg od kbr. 67 prema vikend kućama i dalje prema naselju Dragoslavec Selo i dionica u naselju Badličan od igrališta prema Franju Novaku kbr. 31). Isto tako Međimurje plin predlaže spajanje plinske mreže sa susjednim općinama u Sloveniji.

Voditelj Hrvatskih voda u Čakovcu izvijestio je da je za održavanje vodotoka u 2012. godini na području Općine utrošeno 400.000,00 kuna. Isto tako iznio je podatak da je tijekom proteklih šest mjeseci količina oborina bila veća od dvogodišnjeg prosjeka. Hrvatske vode predvidjele su i za 2013. godinu izdvajanje sredstava za održavanje sustava. Ravnateljica

Županijske uprave za ceste Međimurske županije iznijela je podatak da je ukupno za održavanje (modernizaciju) županijskih i lokalnih cesta na području Općine izdvojeno 4,3 milijuna kuna. U 2013. godini značajna sredstva utrošila su se za redovno održavanje (zimska služba). Načelnik Općine Štrigova istaknuo je da je suradnja između susjednih općina, kako općina Republike Hrvatske tako i općina u Republici Sloveniji, na vrlo visokoj razini.

Zamjenik načelnika Općine Nedelišće zadovoljan je dosadašnjom suradnjom te  je naglasio da će ista biti još veća provođenjem zajedničkih projekata u sklopu LAG-a. Općina Nedelišće uključena je u projekt zajedno sa Međimurskim vodama i Občinom Središče ob Dravi. Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Vukanovec spomenuo je dobru suradnju s Općinom te je pohvalio rad javnih poduzeća. 

Župan Občine Razkrižje upoznao je nazočne o načinu funkcioniranja, nadležnostima i ulozi lokalne samouprave na području Republike Slovenije. Predložio je Općini Štrigova mogućnost spajanja na njihovu novoizgrađenu kanalizaciju za koju je utrošeno 4 milijuna eura. Župan Občine Središče ob Dravi istaknuo je da su pogranične općine uspostavom državne granice 1991. godine bile oštećene kako u društvenom tako i u gospodarskom pogledu.

Kako bi se riješio problem izlijevanja vode iz korita potoka Šantavec – Godeninci,  župan je predložio Hrvatskim voda da u suradnji s nadležnim institucijama u Sloveniji sporazumno izvrše potrebne radove. Načelnik Općine Gornji Mihaljevec zahvalio se na odazivu te je pohvalio rad javnih poduzeća, međuopćinsku i međunarodnu suradnju. S obzirom na mala proračunska sredstava kojima raspolaže, Općina samostalno nije u mogućnosti provoditi veće investicijske projekte te je vrlo važna suradnja sa javnim poduzećima.

Kako do sada tako će i u buduće Općina kandidirati projekte prema ministarstvima, javnim poduzećima i fondovima EU. Dogovoreno je da se zajednički obilježi službeni ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Isto tako je određeno da se u petak 3. svibnja na igralištu u Gornjoj Dubravi održi malonogometni turnir između ekipa javnih poduzeća i općina. Svi nazočni pohvalili su inicijativu Općine Gornji Mihaljevec i istaknuli važnost održavanja takvih sastanaka radi što bolje suradnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije