Dika štik već tradicionalno na Međunarodnom sajmu

U Gornjoj Radgoni u Sloveniji od 19. do 21. travnja održan je 8. Međunarodni sajam zaljubljenika u prirodu, lov i ribolov. Na sajmu se moglo i puno toga naučiti o prijateljstvo s netaknutim okolišem, te o suživotu životinja, biljaka i čovjeka u svemu tome. Organizirana su razna natjecanja od kuhanja gulaša do izložbe pasa.

Sajam je iz 17 zemalja Europe sa preko 150 izlagača posjetilo oko 11.000 posjetitelja. Na sajmu se predstavio i ”Dika štik” iz Vratišinca koji su već tradicionalni izlagači iz Međimurske županije sa svojom vrhunskom ponudom štika koja je prepoznatljiva i izvan granica hrvatske, a vlasnik Nikola Radiković strastveni je ljubitelj prirode i lova te bi bila šteta prepustiti ovu predivnu i jednu od najboljih manifestacija u ovom dijelu Europe.

Na sajmu su se dobro predstavili i Lovački savez Međimurja koji su  imali  organizirani prijevoz te rogisti koji su nastupili na sajmu (svakodnevno). Pažnju je plijenio i Muzej Šardi sa svojim muzejskim voznim parkom. Cilj sajma je bilo osvijestiti čovjeka o očuvanje prirode i kulturne baštine, te ugroženih životinja i biljaka što im je i pošlo za rukom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije