WEBLICA – prva prava tehnološka konferencija med Murom i Dravom

Svijet internetskih tehnologija i na njima temeljen razvoj usluga čine ovaj dio IT industrije jednim od najdinamičnijih i najučinkovitijih područja tehnološkog razvoja u posljednjih nekoliko desetljeća.

Poznavanje internetskih tehnologija postaje jednako važno kao znanje stranih jezika i one su neizostavni dio nečega što nazivamo informatičkom pismenošću. Dostupnost računalne tehnologije danas je neupitna, broj usluga temeljenih na internetskim tehnologijama svakodnevno raste velikom brzinom. Najveći problem s koji se susrećemo je hoćemo li uskoro imati dovoljno obrazovanih ljudi koji će raditi i stvarati nova rješenja temeljena na ovim tehnologijama.

Dobro poznajete HTML/CSS, JavaScript, PHP, ASP.NET, Java, node.js, Ember.js i slične tehnologije? Osoba ste koja se služi a ponekad i govorim računalnim jezikom? Vjerujete da je su internetske tehnologije jedno veliko neistraženo područje o kojem želite još toliko toga naučiti.

Usput, želite upoznati kolege koji s istim žarom rade isti takav posao i spremni su kao i vi podijeliti svoje probleme, znanje ili iskustvo trenutka kada ste shvatili da je bug samo korak bliže vašem novom programerskom dostignuću?

Ako ste barem na jedno od pitanja odgovorili potvrdno, čitajte dalje i saznajte što su za vas pripremili na prvoj Weblici koja se održava u TICM-u u Čakovcu.

Vođeni idejom da je znanje nešto najvrijednije što čovjek može dati, 9. svibnja 2015. godine u Čakovec su pozvani neki od najboljih stručnjaka iz regije koji će pričati o internetskih tehnologijama i podijeliti svoja iskustva sa svima koji se bave sličnim poslovima ili tek ulaze u uzbudljivi svijet razvoja usluga koje svakodnevno pomalo mijenjaju svijet u kojem živimo.

Tehnološka konferencija Weblica 2015. održat će se u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM), koji je smješten u povijesnom vojnom kompleksu, popularno nazvanom “Stara vojarna”. Danas ovdje djeluje 20-tak visoko tehnoloških tvrtki i može se s ponosom reći da je TICM srce razvoja informatičkih tehnologija Čakovca i Međimurske županije.

Vrsni predavači prenijet će vam dio svog iskustva kroz zanimljiva predavanja i demonstracije rješavanja programerskih izazova, dizajna aplikacija i upravljanja razvojnim projektima.

Weblica je podijeljena u dva usporedna rasporeda predavanja i na vama je da sami izaberete što vas najviše zanima.

Sve one koji odluče biti sudionici prve prave tehnološke konferencije u najsjevernijoj županiji, uz predavanja, očekuje mnogo zabavnog sadržaja, druženje s kolegama i još pokoje iznenađenje. Svaki je početak težak, u to su se organizatori uvjerili od kada su se upustili u organizaciju Weblice, stoga vas pozivaju da im se pridružite 9. svibnja 2015. u TICM-u.

Predavači na ovogodišnjoj Weblici su Ratko Ćosić, Davor Tarandek, Nikola Begedin, Miroslav Popović, Ivan Curić, Tomislav Bronzin, Tibor Kozjak, Dobriša Adamec, Miljenko Cvjetko, Bahrudin Hrnjica, Damir Kolmanić i Zvonimir Juranko.

Osigurajte svoje mjesto jer je broj sudionika ograničen.

Vidimo se na Weblici 2015!

Zašto Weblica?

Kao što tiblica, tradicionalna posuda za konzerviranje hrane čuva svježinu svih onih delicija koje su nam tako drage tijekom hladnih zimskih mjeseci, Weblica je mjesto gdje ćemo nesebično podijeliti “mirise i okuse” svježih recepata razvoja web aplikacija.

Weblica.hr
Program Weblice
Prijava na Weblicu

Organizacijski odbor konferencije Weblica 2015:
Goran Levačić, voditelj edukacije i inkubacije – Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o
Velimir Sanjković, direktor – Plus IT i vlasnik – S-Soft Software Development d.o.o.
Nikica Tarandek, direktor – Tria d.o.o.
Davor Tarandek, direktor – Entitas d.o.o.
Nataša Jelenić, grafički dizajner – Entitas d.o.o.
Ivan Plačko, direktor – Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.

Kontakt osoba za više informacija o konferenciji je Goran Levačić, voditelj edukacije i inkubacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje; e-mail: goran.levacic@ticm.hr; broj telefona 099 257 4710.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije