FOTO: Otvoren restoran Le Batat sa zdravom i drugačijom hranom

>> FOTO: Otvoren restoran Le Batat sa zdravom i drugačijom hranom

Prigodnim nagovorima i kušanjem delicija, jučer u četvrtak je u Hotelu Spa Golfer tvrtke LifeClass Terma Sveti Martin u Toplicama Sveti Martin, otvoren novi restoran Le Batat, restoran zdrave domaće hrane, kojoj su osnova zdravo, domaće povrće, voće i drugi sastojci otkupljeni od proizvođača ovog kraja.

Otvorenje je započelo nagovorom Branimira Blajića, direktora Terma Sveti Martin, koji je naglasio kako se u novom restoranu Le Batat, pripremaju jela “s potpisom domače”, za one koji žele jesti nešto zdravije i drugačije.

– Batat, namirnica bogata vitaminima i visokim energetskim potencijalom, je osnovno jelo i sastojak jelovnika ovog trenutka, a tako će biti sve dok toga povrća bude, uz posluživanje i druge hrane, a sve skupa prema idejama i zamislima Rudolfa Steinera, najvećeg promotora zdrave prirodne hrane, naglasio je Davor Krištofić, voditelj restorana.

Općinski načelnik Franjo Makovec, pak je kazao kako otvorenjem ovog restorana Terme Sveti Martin sigurno dobivaju nove goste što će na kraju biti i nova zarada za tvrtku, ali i za OPG-e koji će restoran kao i cijeli kompleks opskrbljivati domaćim namirnicama.

Za sve sudionike, pripremljena je degustacija Zdravog menija (Healthy meny), kakav će biti tijekom travnja i svibnja. Na njemu su: Waldorfska salata, Krem juha od buče, Uštipci od batata s kozjim sirom, Matovilac salata s preljevom od jogurta i Prhka pita od batata.

Osim zdravih domaćih sastojaka, jamstvo kakvoće hrane je i izvrsna ekipa kuhara, konobara i pomoćnog osoblja koje predvode pravi majstori kuhari Božica i Josip, Monika, Josip i Davor. Treba kazati kako su cijene primjerene, sadržaju, trenutku i mjestu konzumiranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije