Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
SPORAZUM Međimurska županija i Obrtnička komora ulažu u obrtnike

SPORAZUM Međimurska županija i Obrtnička komora ulažu u obrtnike

Pet izlagača, redom međimurskih obrtnika sudjeluje na 25. Osječkom proljetnom sajmu, a već su u pripremi za skori odlazak u Munchen, Mostar, Skopje ali i diljem Hrvatske.

To im svojim sufinanciranjem i organizacijom stručnih službi omogućuju u Međimurskoj županiji i Obrtničkoj komori Međimurske županije potpisivanjem Sporazuma o sufinanciranju projekata i aktivnosti za svaku godinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je isti Sporazum potpisan i danas, za bogatu obrtničku 2018. godinu, u kojoj je najavljeno 18 sajmova za koje će Županija izdvojiti 70 tisuća kuna.

Sporazum su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak s jasnim ciljem unapređenja i razvoja konkurentnosti međimurskih obrtnika te očuvanja i promocije tradicijskih obrtnika ovog kraja.

Nastavlja se i stipendiranje učenika za deficitarna zanimanja!

Sufinanciranje projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije od strane Međimurske županije provodi se od 2009. godine u kontinuitetu te je na taj način oko 400 izlagača izlagalo na sajmovima u zemlji i inozemstvu, na više od 80-ak lokacija.

„Ovo je tradicionalno potpisivanje Sporazuma i sretni smo zbog izuzetno dobre suradnje s Međimurskom županijom te da naši obrtnici mogu na najbolji mogući način predstaviti svoje proizvode i usluge diljem Lijepe naše“, rekao je Lukovnjak prilikom potpisivanja u prostorima komore i dodao kako je u 2017. godini 34 izlagača/obrtnika sudjelovalo na ukupno 9 sajmova, predstavljajući pritom svoje djelatnosti, a ujedno i svoju županiju.

„Uvijek je zadovoljstvo kada Međimurska županija surađuje s Hrvatskom obrtničkom komorom jer na ovakav način pokazujemo i dokazujemo brigu o obrtnicima, nastojeći pomoći u onoj mjeri u kojoj možemo.

Evo današnjim potpisivanjem, stipendiranjem učenika za deficitarna zanimanja, ali radimo i na projektu održavanja sustava komore za koju smatramo da je izuzetno važna s obzirom na broj obrtnika u Međimurju.

Ukoliko smo na ovaj način pomogli barem jednom obrtniku, olakšali poslovanje ili stvorili neku novu priliku, napravili smo puno“, istaknuo je međimurski župan naglasivši kako je ponosan što broj obrtnika u Međimurju ponovo ima tendenciju rasta.

Spomenimo kako su tradicionalnom potpisivanju Sporazuma uz potpisnike, prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Darko Radanović, uz višu stručnu suradnicu za gospodarstvo Barbaru Marciuš.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!