mursko središće

AGLOMERACIJA MURSKO SREDIŠĆE Sporazum o izgradnji sustava odvodnje za naselje Štrukovec ostao nepotpisan

Na stolu su se našla dva različita sporazuma

Danas je u 11 sati trebalo biti održano potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju projekta “Izgradnja sustava odvodnje naselja Štrukovec, II. etapa – 1. faza Aglomeracije Mursko Središće, 1.etape”, no situacija u Gradskoj vijećnici nije protekla u najavljenom smislu.

Naime, na stolu pred potpisnicima, gradonačelnikom Murskog Središća Draženom Srpakom i direktoricom Međimurskih voda Sunčanom Glavina su se našla dva različita sporazuma.

– Prijepor oko kojeg vijećamo već neko vrijeme se stvorio oko plaćanja neprihvatljivog troška projekta izgradnje kanalizacije u Štrukovcu, usluge vođenja investicije. Do sada su Jedinice lokalne samouprave tu uslugu projektnom timu Međimurskih voda plaćale 3 posto od ukupne cijene, a mi smo se nakon pregovora usuglasili na 1,5 posto. Bio je to prijedlog direktorice Glavina i mene, no Nadzorni odbor je promijenio odluku nakon što su od nas tražili da sazovemo hitnu sjednicu Gradskog vijeća, rekao je gradonačelnik Srpak.

Vijećnici su prijedlog sporazuma prihvatili i dali mandat gradonačelniku za potpisivanje, no idući dan je održan sastanak Nadzornog odbora Međimurskih voda koji nije prihvatio toliko smanjenje, već su oni izglasali 2,25 posto.

– Kao što gradonačelnik nema mandat potpisati sporazum koji je odobrio Nadzorni odbor, tako ni ja ne mogu potpisati sporazum s predloženih 1,5 posto plaćanja troškova vođenja investicija, konstatirala je direktorica Glavina i sporazum nije potpisan.

Na potpisivanju su bili prisutni i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak koji je također izrazio nezadovoljstvo odlukom NO-a Međimurskih voda kao i predsjednik te članovi mjesnog odbora Štrukovca te zamjenik gradonačelnika Kristijan Antolović i izvođači radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije