SRCA ZA SRCE

BALONI U CENTRU Čakovec pridonio obilježavanju Svjetskog tjedna djece s prirođenim srčanim greškama

Ovaj simboličan čin ima za cilj poslati poruku podrške i ljubavi prema djeci s prirođenim srčanim greškama

U sklopu obilježavanja Svjetskog tjedna djece s prirođenim srčanim greškama, koji se tradicionalno održava tijekom veljače, Čakovec se ove godine pridružio globalnoj inicijativi. Od 7. do 14. veljače, građani su imali priliku sudjelovati u raznim aktivnostima posvećenim podizanju svijesti o ovoj važnoj temi.

Svjetski tjedan djece s prirođenim srčanim greškama ima za cilj educirati javnost o izazovima s kojima se suočavaju djeca diljem svijeta koja se rađaju s ovim zdravstvenim stanjem. Čakovec je pokazao svoju podršku organiziranjem niza događanja koja su okupila zajednicu u zajedničkom cilju podizanja svijesti o prirođenim srčanim greškama.

Točno u podne, na Trgu Republike organizirano je puštanje u zrak crvenih balona u obliku srca. Ovaj simboličan čin ima za cilj poslati poruku podrške i ljubavi prema djeci s prirođenim srčanim greškama, kao i njihovim obiteljima.

Organizatorica Gordana Prebeg, ujedno i članica Udruge Veliko srce malom srcu. – Ponovno smo iz srca Međimurja poslali poruku svim srčanim bolesnicima da nisu sami. Samo zajedno možemo pomoći jedni drugima. Okupili su se gradonačelnica sa suradnicima i župan, ravnatelj ŽB Čakovec Igor Šegović, dječji vrtić Cipelica i Vjeverica. Ujedno, puštanje balona u obliku srca simbolizira jedinstvo i podršku koju zajednica pruža onima kojima je to najpotrebnije.

Svjetski tjedan djece s prirođenim srčanim greškama ističe važnost zajedničkog rada na poboljšanju uvjeta liječenja, edukacije te pružanja podrške obiteljima koje se suočavaju s ovim izazovima. Čakovec je pokazao da je spreman aktivno sudjelovati u ovom globalnom pokretu ljubavi i solidarnosti prema onima koji trebaju našu podršku najviše.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije