Grad Prelog ide hitno u proširenje svoje gospodarske zone

Grad Prelog morat će hitno proširiti Gospodarsku zonu Sjever kako bi zadovoljio interese stranih i domaćih investitora, o čijem dobrom imenu i glasu smo ranije pisali kad je sam predstavnik austrijske vanjsko-trgovinske komore u Grazu javno preporučio Austrijancima dolazak u Industrijsku zonu Prelog, između ostalog zbog lakoće poslovanja sa gradskom vlasti.

Gradsko vijeće u četvrtak je donijelo tri odluke koje idu u tom pravcu.

Trenutno su na raspolaganju samo dva slobodna gradilišta, dok se ostalo zemljište nalazi unutar zone dalekovoda koji će se morati ili uzemljiti ili premjestiti na drugu lokaciju.

Grad nema većih parcela, pa se pokreću izmjene Prostornog plana uređenja Grada Preloga, ciljano u svrhu proširenja Gospodarske zone Sjever.

– Posjećuju nas zainteresirani ulagači, a s par njih vodimo ozbiljne razgovore – kazao je gradonačelnik Dragutin Glavina.

Gradsko vijeće donijelo je i prvi rebalans proračuna za 2012. godinu, koji ostaje na 19.200.000 kuna, a mijenjane su samo određene stravke unutar prihoda i rashoda. Na sjednici se moglo čuti da bi ove godine moglo početi uređenje budućeg gradskog parka na jugu grada, a cijeli bi se zahvat ubrzao ako prođe projekt koji je već kandidiran za novac iz EU fondova.

U prvoj fazi navozit će se već ove godine zemlja iz Gospodarske zone Sjever, gdje su počeli zemljani radovi na izgradnji nove tvornice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije