Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora AP Tours Čakovec

Općinski sud u Čakovcu zaprimio od Općinskog državnog odvjetništva optužnicu protiv bivšeg direktora tvrtke “Autobusni prijevoz tours” d.o.o. Čakovec, inače i načelnika općine Selnica Anđelka Kovačića, doznaje eČakovec.

Njemu se na teret stavlja na teret počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja – zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Prema optužnici, u vremenu od 1. siječnja 2004. godine do 12. studenog 2008. godine u Čakovcu, kao odgovorna osoba t.d. “Autobusni prijevoz tours” d.o.o. Čakovec, u nakani da neplaćanjem poreza i doprinosa za navedeno društvo ostvari nepripadnu imovinsku korist, Kovačić je naložio da se u državni proračun i fondove dužni iznosi poreza i doprinosa.

Time je proračun oštetio za ukupan iznos od 2.998.763 kune.

Na Općinskom sudu u Čakovcu kažu kako još teče rok za eventualni prigovor okrivljenika ili njegovog branitelja na optužnicu, nakon čega će biti određen i datum početka suđenja.

Podsjetimo, zbog financijskih dubioza, prijevoznička tvrtka AP Tours završila je u stečaju u srpnju 2009. godine, prenosi eČakovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije