Porasle cestarine: Za Goričan – Sveta Helena plaćamo pet kuna više

Vlada je danas odobrila Hrvatskim autocestama (HAC) nove cestarine koje će za povremene korisnike poskupjeti za 15 posto, dok za korisnike ENC-a (elektronske naplate cestarine) cijene ostaju iste. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić podsjetio je da cestarine nisu povećavane od 2004. godine, pa čak nisu indeksirane ni za stopu inflacije. To je nužna mjera u financijskoj konsolidaciji HAC-a, rekao je ministar, prenosi Jutarnji.hr.

Cestarina poskupljuje za 15 posto korisnicima koji je plaćaju u gotovini ili karticama na licu mjesta, tako da će odsad, primjerice, vožnja od Zagreba do Splita stajati 181 kunu (do sada 157 kuna). Korisnicima ENC-a cijena se ne mijenja, te zadržavaju dosadašnji popust od 10 posto.

Osim toga, tijekom lipnja organizirana je promotivna akciju u kojoj će korisnici dobiti ENC uređaj za kunu (cijena mu je inače 122 kune), te za uplaćenih 500 kuna dobiti još 158 kuna bonusa, piše Jutarnji.hr.

Pogledajte stare cijene cestarina vozeći se iz Čakovca ili Goričana na autocesti A4 Zagreb – Goričan. Tako primjerice za vožnju od Goričana do Svete Helene za kategoriju I (automobili) smo prije plaćali 36 kuna, a sada ćemo bez ENC-a plaćati 41 kunu!

Nove cijene na A4 u primjeni od 7. lipnja:

Kompletan cjenik pogledajte klikom ovdje.


Skupine vozila:

Skupina IA

Motorna vozila sa karakteristikama motocikla, motornog tricikla i četverocikla.

Skupina I

Motorna vozila s dvije osovine, visine do 1,30 m mjereno kod prve osovine osim motornih vozila iz II b).

Skupina II

a) Motorna vozila s tri ili više osovina, visine do 1,30 m mjereno kod prve osovine,
b) Motorna vozila s dvije osovine visine veće od 1,90 m, a najveća dopuštena masa ne prelazi 3500 kg.

Skupina III

Motorna vozila s dvije ili tri osovine, visine veće od 1,30 m mjereno kod prve osovine najveće dopuštene mase preko 3500 kg i Motorna vozila iz II b) s prikolicom.

Skupina IV

Motorna vozila s četiri ili više osovina, visine veće od 1,30 m mjereno kod prve osovine najveće dopuštene mase preko 3500 kg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije