Općina Kotoriba kreditno se zadužuje za 700 tisuća kuna

Općina Kotoriba kreditno se zadužuje za 700 tisuća kuna

Općina Kotoriba raspisala je natječaj za uzimanje kreditnog zaduženja u iznosu od 700 tisuća kuna za financiranje radova na sanaciji nerazvrstanih cesta na području općine za drugu fazu programa EIB 2.

Natječajnu dokumentaciju preuzelo je pet banaka, a ponudu dostavila samo Međimurska banka Čakovec. U odluci piše da će rok otplate biti na deset godina, kamatna stopa je promjenljiva i iznosi 4,49 godišnje, valutna klauzula je euro i nema naknade za obradu kredita.

Tako će ukupno općina kredit platiti 860.795 kuna, a kao jamstvo tražena je zadužnica i mjenica. Sredstva za otplatu kredita osigurat će se u proračunima u iznosima godišnjih anuiteta prema otplatnom planu u razdoblju od 2012. godine do konačne otplate 2021. godine.

Od ranije općina ima dva kreditna zaduženja i to za novu školu i dvoranu te prvu fazu sanacije nerazvrstanih cesta. Vijećnici su ocijenili da su uvjeti kredita povoljni i prihvatljivi. Nakon donošenja ove odluke, općinski načelnik Ljubomir Grgec od Vlade Republike Hrvatske će zatražiti suglasnost za zaduživanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije