Poznat datum otvorenja prvog multipleks kina u našoj regiji

Poznat datum otvorenja prvog multipleks kina u našoj regiji

Otvorenje prvog multipleks kina u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u okviru zabavnog i ugostiteljskog sadržaja Centra Lumini, održat će se 23. prosinca ove godine, a 24. prosinca je datum koji službeno označava početak rada kina CineStar.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo službeno najaviti otvorenje zabavnog segmenta shopping centra Lumini. Svjesni velike potrebe lokalne zajednice za zabavnim sadržajem ovog tipa, uložili smo velike napore kako bi osigurali ono najkvalitetnije. Sretni smo što će Varaždin i okolica napokon moći uživati u programu Cinestar kina, na površini od 1400 metara četvornih, sa šest kino dvorana i 3D sustavom. Osim toga, posjetiteljima pripremamo niz iznenađenja povodom otvorenja i vjerujemo da će nas posjetiti u velikom broju i s nama podijeliti užitak božićnih blagdana uz zabavne sadržaje Lumini centra.” izjavio je povodom najave otvorenja Eirik Forthun, predsjednik Uprave EELD/Verdispar.

Damir Milinić, član uprave i izvršni direktor Cinestara, izjavio je “CineStar Varaždin naše je deveto Kino u Hrvatskoj te se njime broj naših dvorana u Hrvatskoj penje na 71, s ukupnim kapacitetom od 12500 sjedala. U varaždinsko kino ćemo, osim najbolje tehnologije, ugraditi i naše iskustvo koje smo stjecali godinama i koje su potrošači prepoznali uvrštavajući nas, prema neovisnom istraživanju, među 30 brendova od visokog potrošačkog povjerenja. Vjerujemo da će Varaždinci koji su nas dosad godinama posjećivali u Zagrebu, ali i publika iz okolice, u svome gradu zaista uživati u kinima s pet zvjezdica. Otvaramo u blagdansko vrijeme, donosimo izvrsne filmove i zabavu te prigodne božićne poklone Varaždinu tijekom blagdana.”

CineStar Varaždin bit će u potpunosti digitalizirano kino sa 6 dvorana ukupnog kapaciteta 800 sjedala. Čak 3 dvorane bit će opremljene RealD 3D tehnologijom, a CineStar će i u Varaždinu predstaviti svoju ultimativnu kino dvoranu, tzv. CineStar eXtreme, s ogromnim platnom premazanim srebrom i jačom ugrađenom tehnologijom, za koju sam slogan Čisti adrenalin-CineStar eXtreme dovoljno govori. Redovito prikazivanje filmova započet će 24. prosinca, a večer prije bit će upriličen i event svečanog otvorenja kina uz cijenjene uzvanike i posebne projekcije.

U ovom najvećem kinu u regiji prikazivat će se prosječno 150 novih filmskih naslova godišnje, a osim filmova posjetitelji će moći uživati i u alternativnim sadržajima poput live prijenosa koncerata, opera, baleta i sportskih događanja, objedinjenih pod nazivom Spektakli u CineStaru.

Svim posjetiteljima Lumini centra biti će osiguran besplatan parking, a isto tako i besplatan prijevoz Lumini autobusom do samoga centra.

Shopping centar Lumini nalazi se na glavnom, južnom ulazu u grad Varaždin iz smjera Zagreba, na području poduzetničke zone Kneginec. Radi se o lokaciji kojoj izravno gravitira oko 400,000 hrvatskih građana te je lako i brzo dostupna i iz susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske.

Lumini je prvi regionalni trgovački centar treće generacije na području Sjeverne Hrvatske, a da se radi o regionalnoj shopping destinaciji potvrđuje i činjenica da je norveški investitor EELD/Verdispar otkupio čak 102,000 m2 zemljišta na kojem je nastao projekt sa 26,000 m2 prodajne površine. Trgovački i zabavni centar Lumini ima jednu etažu što posjetiteljima i trgovcima omogućuje bolju komunikaciju i vidljivost. Sam parking trgovačkog centra ima 1,360 parking mjesta koja su dostupna sa čak četiri ulaza, odnosno izlaza, što stanovnicima Varaždina, Čakovca, Koprivnice i ostalih naselja omogućuje brzu dostupnost i prometnu komunikaciju.

Uz norveškog investitora na projektu shopping centra Lumini rade i stručnjaci iz renomirane britanske arhitektonske kuće Chapman Taylor koji su razvili koncept projekta, Studio XXL kao glavni projektant te Colliers International kao ekskluzivni zastupnik za iznajmljivanje. Glavni izvođač radova je Zagorje Tehnobeton, jedno od najznačajnijih građevinskih poduzeća na području Hrvatske.

Najnovije