“Zajednički industrijski park” za jačanje konkurentnosti

“Zajednički industrijski park” za jačanje konkurentnosti

Općina Goričan u suradnji sa prekograničnim partnerom Općinom Serdehelj provodi projekt “Zajednički industrijski park” koji se financira iz IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska 2007. – 2013.)

Priredba otvaranja projekta sa hrvatske strane održana je dana 12. listopada 2011., te su na predstavljanju sudjelovali međimurski i mađarski poduzetnici. O samom projektu, njegovim ciljevima i rezultatu govorili su s hrvatske strane načelnik općine Goričan, Mario Moharić i predstavnica tvrtke Superna d.o.o. Lidija Vitez koja vodi projekt za općinu Goričan, te s mađarske strane načelnik Serdehelja Istvan Tishler i dr. Lajos Kovacs.

Cilj projekta “Zajednički industrijski park” je jačanje ekonomske konkurentnosti prekogranične regije kroz intenziviranje prekogranične suradnje poduzeća, lokalnih vlasti i institucija za potporu poduzetništvu.

Završetkom projekta “Zajednički industrijski park” bit će:

– izrađeni idejni i glavni projekt komunalne infrastrukture sa potvrdom glavnog projekta (voda, plin, struja, odvodnja)

– izrađena Studija izvedivosti zajedničkog industrijskog parka općine Serdehelj i općine Goričan zajedno sa pripadajućim investicijskim planovima

– izrađena zajednička strategija razvoja prekograničnog industrijskog parka

– održane edukativne radionice na temu upravljanja razvojem gospodarstva na regionalnom/lokalnom nivou

– zajednička promocija parka u cilju boljeg pozicioniranja regionalne zone i privlačenja novih investicija

Vrijednost projekta je 193.383,00 eura, a trajanje 12 mjeseci. Projekt “Zajednički industrijski park” započeo je 01. kolovoza 2011. godine i traje do 31. srpnja 2012. godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije