Sastanak vezan uz pritužbe građana na Ferro-Preis

Sastanak vezan uz pritužbe građana na Ferro-Preis

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč održao je u srijedu sastanak s direktorom tvrtke FERRO-PREIS d.o.o. Čakovec Paškom Vela i njegovim suradnicima, gradonačelnikom Grada Čakovca Brankom Šalamon, zamjenikom gradonačelnika Zoranom Vidovićem i njihovim stručnim službama te inspektoricom zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Uprava za inspekcijske poslove, Odjel inspekcijskom nadzora, Područna jedinica u Čakovcu za područje Međimurske županija Vesnom Gjakun.

Povod i tema sastanka bile su pritužbe građana Grada Čakovca u svezi kakvoće zraka, vjerojatno uzrokovane emisijom onečišćujućih tvari poduzeća FERRO-PREIS d.o.o. Čakovec.

Nakon zajedničke rasprave zaključeno je da će poduzeće FERRO-PREIS d.o.o. Čakovec, obzirom na preuzete zakonske obveze po pitanju cjelovitog sprječavanja i nadzora onečišćenja te mjerenja koja provode ovlaštene pravne osobe za poduzeće FERRO-PREIS d.o.o. Čakovec, a vezano uz emisije onečišćujućih tvari u zrak, dati priopćenje za javnost u kojem će se iznijeti što se radi i što se planira raditi, u kojem vremenskom periodu s predviđenim planskim troškovima te koje se preventivne mjere provode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije