Ministar Čobanković otvorio 6. međunarodni voćarski sajam

Ministar Čobanković otvorio 6. međunarodni voćarski sajam

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković otvorio je u Donjem Kraljevcu 6. međunarodni voćarski sajam na kojem se predstavlja oko 150 izlagača. Već tradicionalno, ministar je obavio razgovor s voćarima o otkupnoj cijeni jabuke koja će ove godine iznositi tri kune za kilogram.

U tih tri kune je i 80 lipa subvencije otkupljivačima. Industrijska jabuka otkupljivat će se po kunu za kilogram. Prve reakcije govore da su voćari zadovoljni cijenom. Ministar Čobanković kazao je da vjeruje u dobru budućnost poljoprivrede kad Hrvatska uđe u Europsku uniju jer su ispregovarani dobri temelji za razvitak.

Pozvao je voćare da povećavaju površine pod trajnim nasadima. Na sajmu su održana i predavanja i savjetovanja, a upriličen je i kulturno-umjetnički program u sklopu EU projekta “Prijateljstvo bez granica putem zajedničkih vrijednosti”. Na otvorenju je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, a nazočili su mu i saborski zastupnici, župan te brojni drugi uzvanici. Sajam se nastavlja u subotu u dvorani škole u Donjem Kraljevcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije