PREGOVARA se o uvođenju potpora za tekstilnu, obućarsku i drvnu industriju

S Europskom komisijom pregovara se o uvođenju potpora za tekstilnu, obućarsku i drvnu industriju na način kako su to riješile Italija i Španjolska, najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić za posjeta Međimurskoj županiji. Jedna od tema bila je i povećanje plaća.

Poduzetnik bi, pojasnio je, za svakog zaposlenog dobio potporu kojom bi mogao povećati plaće, a to bi se moglo početi primjenjivati već ove jeseni, ovisno o rezultatima pregovora. – Vjerujem da ćemo do kraja lipnja dobiti potporu od EU komisije za uvođenje takvog sustava potpore – rekao je Pavić.

Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je da se razgovaralo i o sustavu zapošljavanja i mirovina.

– Imamo probleme s nedostatkom radne snage, pogotovo u metalskoj industriji koja je vrlo proaktivna – rekao je Posavec. U Murskom Središću potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena”.

Grad je, prema riječima gradonačelnika Dražena Srpaka, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Općinom Selnica prijavio projekt “Omogući – podrži – pomozi”, za koji je odobreno nešto više od 1,4 milijuna kuna.

Zaposlit će se osam žena – sedam s područja grada Mursko Središće i jedna iz Selnice. Iz programa “Zaželi…” dosad je u Hrvatskoj podijeljeno 286 milijuna kuna. Po sličnom principu osmišljava se i program zapošljavanja dodatnih osoblja u vrtićima kako bi se osigurao dvosmjenski rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije