SUSRET poduzetnika, obrtnika i OPG-a u Murskom Središću

Tradicionalni, sada već 6. susret poduzetika, obrtnika i vlasnika OPG-a s područja Grada Mursko Središće održan je jučer (petak) navečer u Pansionu Ilonka u Murskom Središću.

Pored tridesetak vlasnika i direktora, susretu kojem je domaćin bio gradonačelnik Dražen Srpak, nazočili su svi koji su bili na ranijem skupu u Gradskoj vijećnici predvođeni ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem, a na novo je došao dobro raspoloženi župan Matija Posavec, te predstavnici REDEA-e, Zavoda za zapošljavanje HGK-a, ŽOK-e i drugi.

Sve njih pozdravio je gradonačelnik Srpak, te opširno opisao stanje poduzetništva, obrtništva i gospodarstava na području grada.

Posebno je naglasio kako je 2017. godina bila vrlo uspješna za grad i poduzetnike, te poželio da i 2018. bude, najmanje kao prethodna.

Kazao je udvostručen broj zaposlenih, kako je pri kraju dovršenje ifrastrukture u zoni Brezje, kako je na vidiku oživljavanje pogona bivšeg TEAM-a i na kraju pozvao poduzetnike i obrtnije da povećaju plaće svojim radnicima.

Po nekoliko rečenica izrekli su Mladem Križaić iz HGK, Boris Lukovnjak iz Obrtničke komore MŽ, Vladimir Dobranić iz Udruge međimurskih obrtnika, Franjo Sobočan iz Sobočan interijera, župan Matija Posavec, Darko Horvat, zastupnik u Hrvatskom saboru i na kraju ministar Marko Pavić.

Nekoliko pitanja i ustvrdbi postavili su nazočni poduzetnici i obrtnici.

Zajedničko svih nagovora je kako će biti novih ulaganja, rasterečenja poduzetnika, promjena u poreznom i obrazovnom sustavu te benificijama za one koji rade i posluju dobro i daju solidne plaće.

Kao cilj rada ove Vlade, ali i želja županije i grada je dostići prosjećnu plaću od neto 1000 eura.

Ministar je naglasio kako će se očistiti registar nezaposlenih i reći stop, radu na crno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije