VOĆARI Ivana Kudeca žele u vrh Hrvatske voćarske zajednice

Pod predsjedanjem svog predsjednika Tomislava Horvata, Upravni odbor Međimurske udruge za integriranu proizvodnju voća jučer (utorak 21. studeni) je u Restoranu Zlatni breg u Zasadbregu, održao sjednicu na kojoj je donijeto nekoliko vrlo važnih odluka za njezin rad, kao i za stotine međimurskih voćara, koji evidentno proizvode najkvalitetnije jabuke u našoj državi.

Donijeta je odluka da se u subotu, 25. studenog 2017. održi voćarska zabava, kojom će se obiliježiti 20. obljetnica od osnutka i toliko godina djelovanja udruge. Zabava se održava u Svetom Martinu na Muri u Izletištu Goričanec s početkom u 19 sati i kotizacijom od 100 kuna po osobi.

Razgovaralo se o mjerama ruralnog razvoja točnije Mjeri 10 koje baš nisu po mjeri naših voćara, te oni traže i pronalaze nove mjere, i to njih pet, od praćenja štetnika preko međurednog zatravljenja do ekološke gnojidbe, za koje su programi napravljeni pak se čeka novo otvaranje kako bi se iskoristili EU novci.

Magistar Tomislav Tomšić, članstvo je izvjestio kako će doći do zamjene čelnih ljudi u Hrvatskoj voćarskoj zajednici, sa ciljem da se vodstvo osvježi i podmladi. Rečeno je kako međimurski voćari žele imati svoje ljude u Upravnom odboru HVZ-e, te predlažu svog člana Ivana Kudeca, a možda i još nekoga, obzirom na međimurskih 500 hektara voćnjaka, što je značajan udio u ukupnom hrvatskom voćarstvu, te stoga i treba ljude u vrhu zajednice.

Tajnik udruge Mladen Dobranić, poziva članstvo na veće aktivnosti, ojačaju suradnju jer potencijal postoji, te je potrebno da svaki član uistinu prihvati sve što članstvo traži i daje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije