uspješna suradnja

ČAKOVEČKA BOLNICA Ravnatelj Šegović na sastanku najavio dolazak dodatnih specijalista hematologije i onkologije

Danas je u Županijskoj bolnici Čakovec održan važan sastanak

Sastanak je održan s predsjednikom Županijske lige protiv raka Husseinom Saghirom, dr.med., spec.radiolog, subspec.ultrazvuka – predsjednikom Županijske lige, te predsjednicima Klubova: Franjom Novakom – predsjednikom Kluba oboljelih od raka prostate, Jasenkom Štefić – predsjednicom kluba Nova nada – žene operirane od raka dojke, Monikom Baranić – zamjenicom predsjednika ILCO – društvo oboljelih od raka debelog crijeva, Biserkom Tompoš – predsjednicom kluba VITA – klub žena oboljelih od ginekoloških malignih tumora, te Ivanom Lepoglavcom – predsjednikom Klub laringektomiranih.

Na sastanku je ravnatelj bolnice Igor Šegović sa svojim pomoćnicima, dr. Svenom Palom, mag. Valerijom Korent te voditeljicom Jedinice za kvalitetu mag. Renatom Pongrac i koordinatorom za liste čekanja Božidarom Grabantom, prezentirao aktivnosti koje zaposlenici bolnice rade da bi pacijentima bilo lakše u korištenju usluga bolnice.

Ravnatelj bolnice predstavio je projekte na kojima je uprava bolnice tijekom proteklih nekoliko godina radila te koje aktivnosti se rade da se pacijentima olakša boravak u bolnici. Pomoćnik ravnatelja za kvalitetu dr. Sven Pal iznio je aktivnosti Jedinice za kvalitetu te je predstavio projekte poput centra palijativne skrbi i rekonstrukcije parka u krugu bolnice. Pomoćnica za sestrinstvo mag. Valerija Korent prezentirala je aktivnosti koje se rade u poboljšanju komunikacije u bolnici, te predstavila aktivnosti za razvoj sestrinstva u bolnici.

Predstavnici udruga iznijeli su svoja iskustva u korištenju bolničkih usluga te je dogovoren nastavak suradnje i sastanaka s ciljem iznošenja eventualne problematike a da se olakša rad djelatnicima i ubrza liječenje pacijenata a naročito pacijenata sa malignim bolestima.

Ravnatelj je iznio novosti od kojih je izdvojio dolazak dodatnih specijalista hematologije i specijalista onkologije iz varaždinske i nekih zagrebačkih klinika a koji će pregledavati pacijente u našoj bolnici a sve s ciljem da pacijenti iz Međimurske županije što manje moraju odlaziti u druge bolnice te da se smanji lista čekanja.

-Moramo biti zahvalni ovim krasnim ljudima koji vode Klubove i Ligu te iz njih crpiti snagu i motivaciju jer to su osobe koje pomažu drugima u najtežim situacijama- kažu iz bolnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije