MEĐIMURSKI VOĆARI na Bayerovom Danu jabuke

U voćnjaku, na imanju obrta obitelji Miklošić uz prometnicu između Koprivnice i Novigrada Podravskog, tvrtka Bayer organizirala je Dan jabuke 2017. na kojoj je predstavljen novi insekticid Movento i njegova djelotvornost te prednosti u proizvodnji jabuka.

Imanje i asortiman voća na njemu predstavio je vlasnik obrta Jara, Davor Miklošić, rekavši kako se obitelj bavi uzgojem jabuka, breskvi, trešnji i višanja i veliku većinu prerađuje u sokove, likere i rakije te prodaje na ‘kućnom pragu’ i maloprodaji.

O Moventu te proizvodnoj sezoni 2017. govorile su dipl.ing. Jadranka Aleksić i mr.sc. Željkica Oštrkapa Međurečan, koje su kazale kako je godina dosta zahtjevna te kako su voćke na kojima je provedena redovita i pravovremena zaštita od bolesti i insekata u dobrom stanju, dok one na kojima primjena nije bila najbolja, trpe od jabučne krvave uši i kalifornijske štitaste uši. Isto tako, na ovim voćkama primjetna je pepelnica u svim fazama.

Na ovom stručno-edukativnom skupu bili su i međimurski voćari, članovi Međimurske udruge za integriranu proizvodnju voća s tajnikom Mladenom Dobranićem, koji su kazali kako mogu biti ponosni svojim voćnjacima jer su puno kvalitetnije zaštićeni od svih bolesti i kako su u izvrsnoj kondiciji.

Izražavaju zahvalnost magistru Miloradu Šubiću, koji ih kvalitetno prati i pravovremeno reagira na pojave štetnika, što u konačnici rezultira izvrsnom kvalitetom jabuka, ali i drugog voća te snažnim nasadima-voćkama.

U nevezanim razgovorima bilo je riječi i o prosječnoj cijeni jabuka ovogodišnje berbe, koja ne bi smjela biti niža od 2 kune za kilogram. Obitelj Miklošić pokazala se kao vrlo dobar domaćin za sve sudinike i goste, a tvrtka Bayer kao odličan organizator s dobrim govornicima-agronomima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije