OPĆINA ŠTRIGOVA Vinska priča iz Zadružnog doma

Stanislav Rebernik, načelnik Općine štrigova na Godišnjoj skupštini Društva vinogradara i vinara ‘Hortus Croatiae’ biranim riječima i s velikim poštovanjem govorio je o vinarima, vinima i vinogradima, za koje je ukupno kazao kako se Štrigova i štrigovski kraj po njima prepoznaju.

– Hortus Croatiae je vrlo značajna, a vinogradarstvo i vinarstvo su zaštitni znak Štrigove i jako puno doprinose ekonomskoj slici Štrigove. Uskoro krećemo uređenje starog Društvenog doma (Zadružnog doma) u kojemu će svoje mjesto imati vino.

Istina ne u onako velikom obliku kakav smo željeli, ali sigurno je kako će se u ‘Zadružnom domu’ razvijati divna ‘vinska priča’. Vinari, poglavito obitelji Cmrečnjak i Štampar su značajni dio projekta ‘Mađerkin breg’ gdje će isto tako domaće štrigovsko vino biti u fokusu zanimanja kroz vidikovac i drugačije.

Mi smo podržali i podržavamo ocjenjivanje vina u Štrigovi, a isto tako moj zamjenik Zdravko Sabolčec kao i ja daje podršku projektu ‘Boca za pušipel – za međimursko vino’, naglasio je Rebernik uvjeren kako će već na skorašnjem Urbanovom mnogo toga biti ugodno iznenađenje za svakog posjetitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije