PLIN ‘Kupcima koji su s nama sklopili ugovor, nećemo povećati cijenu’

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike oglasilo se vezano uz cijene plina. U priopćenju navode kako u Hrvatskoj djeluje 35 lokalnih opskrbljivača plinom koji nemaju ujednačene cijene. Napominju i kako su Ministarstvo i Vlada spriječili udar na standard građana te da cijena plina neće rasti u odnosu na prošlu godinu.

– Ministarstvo i Vlada RH spriječili su udar na standard građana te cijena plina od 1. travnja u odnosu na prošlu godinu, cjelokupno gledajući, neće rasti. Treba istaknuti da u Hrvatskoj djeluje 35 lokalnih opskrbljivača plinom koji nemaju ujednačene cijene. Zbog razlika u njihovim tarifama nije moguće postići iste cijene kod svih.

Od 35 opskrbljivača, kod njih 9 će doći do minimalnih povećanja, dok će kod 26 opskrbljivača biti smanjenje cijene u odnosu na 2016. godinu – stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Cijena plina od početka travnja ove u odnosu na prošlu godinu porast će kod devet opskrbljivača (Gradska plinara Krapina, Prvo plinarsko društvo, Plin projekt, Plin Konjščina, Gradska plinara Zagreb – Opskrba, Energo metan, EVN Croatia plinu, Međimurje plin i Zelina plin).

– Cijena prirodnog plina za javnu uslugu opskrbe prirodnim plinom za TM1 i TM2 (kućanstvo) u prošloj godini (do 31.12.2016. godine) iznosila je 0,2524 kn/kWh, od 01.01.2017. do 31.03.2017. 0,2515 kn/kWh, a od 01.04.2017. godine će iznositi 0,2538 kn/kWh, što je u odnosu na prošlu godinu (2016.) povećanje od 0,53%.

Međimurje-plin d.o.o. ne poskupljuje cijenu usluge opskrbe prirodnim plinom krajnjim kupcima koji su odabrali Međimurje-plin d.o.o. na temelju zaključenog ugovora.

Ponovno napominjemo da ne povećavamo cijenu prirodnog plina svim našim kupcima koji imaju zaključen ugovor o opskrbi prirodnim plinom – rekao nam je direktor Međimruje plina Nenad Hranilović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije