POTICAJI Dobili po 20 tisuća kuna za uređenje starih kuća

Lani započeti projekt Uređenja nekretnina u Općini Kotoriba nastavljen je i ove godine. Općina je vlasnicima nekretnina koji su tijekom tekuće kalendarske godine kupili ili naslijedili nekretninu na području općine na kojoj je izgrađen stambeni objekt kojeg namjeravaju urediti za stanovanje ili se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt, dodijelila poticaje u iznosu od 20.000 kuna.

Stoga je u utorak općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec (SDP), uz nazočnost svoga zamjenika Roberta Ujlakija (SDP), potpisao ugovore s Hannah Belovari, Anđelkom Lehkijem i Krunom Balogom za dodjelu 20.000 bespovratnih sredstva za spomenute namjene.

– Želim da se vaš ostanak u našoj sredini prenosi generacijski, a žao mi je što neki od zainteresirani za takve poticaje nisu imali uvjete jer u općinskome proračunu za to imamo sredstva – istaknuo je Grgec. Zaželio im je da taj novac počinju što prije koristiti znajući kako im neće biti dostatan za sve planirano.

– No mi želimo i ovim skromnim sredstvima pridonijeti da sve mlade obitelji ostanu i dođu živjeti u Kotoribu gdje hvala Bogu nemamo problema s odlaskom mladih obitelji, a poput nekih naših susjeda – rekao je na kraju.

Prošle godine je za te namjene iz općinskog proračuna takav poticaj dobilo sedam obitelji, a u prilog zainteresiranima će ići i nova općinska mjera kojom će Općina kupovati stare i zapuštene građevine i nuditi ih na prodaju zainteresiranima čija je namjera ostanak u Kotoribi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije