NEDOSTATAK RADNE SNAGE na području Općine Sveti Martin na Muri

Pojedina poduzeća i tvrtke na području Općine Sveti Martin na Muri susreću se s problemom nedostatka radne snage, gotovo svih zvanja i zanimanja.

Ovaj problem uočio je i općinski načelnik Franjo Makovec, koji ga je prezentirao u svom izvješću o radu u proteklom razdoblju.

‘Razloge možemo potražiti u opće hrvatskom demografskom problemu, kao i zbog odlaska mladih u druge europske zemlje na bolje plaćena mjesta.

Istina je i kako mali poduzetnici i obrtnici za sada pronalaze radnike i nemaju većih problema, no sigurno je da po pitanju radne snage treba razmišljati i razgovarati, pogotovo kada se zna kako su u planu otvaranja novih pogona u našoj Gospodarskoj zoni.

Vjerujemo kako će biti izgrađena i otvorena tvornica električnih kablova, što bi bio novi gospodarski i tehnološki iskorak za našu općinu, kaže Makovec.

Ove godine predviđena je rekonstrukcija prometnog smjera od kružnog toka u Vrhovljanu prema Selnici u dužini od oko 400 metara s biciklističkom stazom i prometnim skretačima, kako bi i prometni uvjeti na prostoru Gospodarske zone bili bolji.

Isto tako Općinska uprava razmišlja o proširenju građevinskog područja za gospodarske namjene, jer se očekuje i daljnja izgradnja proizvodnih objekata.

Ovog trenutka na području Općine Sveti Martin na Muri broj zaposlenih je blizu 1000 s tendencijom rasta, poglavito u ugostiteljstvu i turizmu, gdje se i primjećuje nedostatak djelatnika s ovog područja i nadomješćuje se radnicima iz drugih dijelova Hrvatske’, kazao je Makovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije