Šestero učenika otrovalo se proizvodima iz pekare u Prelogu?

I dok ovih dana gotovo svakodnevno slušamo vijesti o pronalasku salmonele u nekim proizvodima u trgovinama, do nas su došle informacije kako se prošlog tjedna više djece u Prelogu otrovalo hranom iz pekare te završilo na ispumpavanju želuca i infuziji u Županijskoj bolnici Čakovec.

Da li su informacije točne provjerili smo u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije gdje su naše navode potvrdili. Odgovor nam je poslala Suzana Tarandek, dr.med., spec epidemiolog, liječnica koja je neposredno bila uključena u rješavanje istog.

– Dana 18. studenog 2016. godine Djelatnost za epidemiologiju zaprimila je prijavu grupiranja obolijevanja učenika sa probavnim smetnjama (mučnina, povraćanje, bolovi u trbuhu).

Epidemiološkom obradom utvrđeno je da je liječničku pomoć u ŽB Čakovec zatražilo šestero učenika. Znakovi bolesti počeli su naglo 17. ili 18. studenog 2016., smetnje su trajale kratkotrajno, a svi su oboljeli zbrinuti ambulantno.

Učenici navode da su konzumirali pekarske proizvode te je u suradnji s Upravom za sanitarnu inspekciju Odsjeka za Međimursku županiju učinjen izvid u pekaru koja je privremeno zatvorena. Uzrok ovog događaja ne može se još sa sigurnošću utvrditi jer je obrada u tijeku.

Radi se o lokaliziranom epidemijskom događaju, a poduzete su sve protuepidemijske mjere te ne postoji opasnost širenja bolesti na šire pučanstvo – kaže dr. Suzana Tarandek.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o pekari koja se nalazi u neposrednoj blizini tamošnje Srednje škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije