Sobočan interijeri među najboljim proizvodnim investicijama u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada Lider invest 2016. održanoj u Hotelu Westin trijumfirali su Jadran Galenski laboratorij (JGL), AD Plastik, Kostel Promet i Sobočan interijeri koje je stručni odbor na čelu s redovnim profesorom zagrebačkog Pravnog fakulteta Mladenom Vedrišem odabrao kao najbolje ovogodišnje proizvodne investicije u Hrvatskoj.

Priznanja i za dvije varaždisnke tvrke

Posebne nagrade stručnog odbora dobili su Rimac Automobili i Tankerska Next Generation (TNG), a priznanja za poseban doprinos u segmentima izvoza, ekologije i novozaposlenih dodijeljene su tvrtkama OMCO Croatia, Kralj Metala Kovnica, Kralj Metala Alati te varaždinskim tvrtkama Press Glass i Inoxmont-VS.

ECO Lider invest priznanje za doprinos održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša dobio je Inoxmont-VS, koji je svojom investicijom izgradio i opremio proizvodno-poslovni kompleks te pritom posebno vodio računa o energetskog učinkovitosti te najsuvremenijim tehnologijama očuvanja energije.

Za svoj doprinos u zapošljavanju posebna priznanja Employee Lider invest dobio je Press Glass koji je investicijom vrijednom 150 milijuna kuna zaposlio 210 osoba.

U borbu za nagradu 100% Lider invest za najbolju veliku proizvodnu investiciju ušle su sve investicije veće od 100 milijuna i jednu kunu, za 100% Lider invest srednju kvalificirale su se sve investicije u vrijednosti između 10 milijuna i jednu kunu i 100 milijuna kuna, a za 100% Lider invest malu konkurirale su investicije manje od 10 milijuna kuna.

Pregradski Kostel Promet i Sobočan interijeri iz Murskog Središća dobitnici su nagrade 100% Lider invest za najbolju malu investiciju. Kostel Promet je svojom investicijom otvorio izdvojeni proizvodni pogon u Poznanovcu, što je dovelo do povećanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta, a Sobočan interijeri također su povećali prostorne, ali i tehnološke kapacitete te energetsku učinkovitost, javlja Lider.media.

Projekt je, prepoznavši njegovu vrijednost i kvalitetu, prijavila Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, u suradnji s Međimurskom županijom, UO za gospodarske djelatnosti. U razdoblju trajanja projekta izgrađena je nova proizvodna hala (3.200 m2) i dvije nadstrešnice između hala što je omogućilo reorganizaciju strojnog parka u skladu s proizvodnim procesom.

Također, projektom je nabavljeno šest novih radnih strojeva, instalirani su solarni paneli za grijanje tehnološke vode, instalirana je LED rasvjeta u postojećim halama, pripremljena dva nova regalna sistema zakomercijalizaciju te je adaptiran i opremljen InTec – inovacijsko tehnološki centar. Sve to u investicijskom poduhvatu vrijednom 9.925.000 kuna financiranom djelomično iz Europskog fonda za regionalni razvoj, koji je ujedno donio i 57 novih radnih mjesta u Međimurje.

Uz navedeno, poduzeće koje svoj rad temelji na proizvodnji namješta višeg kvalitativnog razreda za prodajne i poslovne prostore, bilježi stalan porast prihoda i rast izvoza, a ukupni prihodi poduzeća u 2015. s obzirom na 2014. godinu povećani su za 28,89%. Nagradu je u ime tvrtke primio izvršni direktor Dejan Sobočan, istaknuvši pritom ponos što je prepoznat njihov rad u razvoju novih rješenja u opremanju, inovacijama, ali i edukaciji zaposlenih i potencijalnih zaposlenika, učenika srednjih škola.

Poduzeće Sobočan interijeri d.o.o. osnovano je 2000. godine u Murskom Središću za opremanje poslovnih i prodajnih interijera namještajem i pripadajućom opremom. Kao autorizirani partner svjetskih, renomiranih brendova, poduzeće je značajan izvoznik u svojoj regiji i nalazi se u vrhu europskog tržišta proizvodnje namještaja i opreme višeg kvalitativnog razreda.

Najveću suradnju ostvaruje na području njemačkog govornog područja; u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, te ostalim zemljama zapadno – europskog tržišta. Među vodeće kupce u Hrvatskoj i Europi spadaju: Intersport, Samsung, Adidas, Nike, INA, Konzum, De Rigo, Mercator i mnogi drugi.​

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije