Inovacije Međimuraca na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA

Jedinstvenu inovaciju – Samodoni vagon za rasuti teret, Radionica željezničkih vozila Čakovec predstavit će sljedećeg tjedna na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA koju organizira Udruga inovatora Hrvatske.

Na ARCI će se i ove godine predstaviti i poznate međimurske inovativne tvrtke, Tehnix s novom ekološkom inovacijom – Komposterom za bioreaktorsko postrojenje, a tvrtke Šestan – Busch i Bernarda d.o.o. s već poznatim programom inovativnih proizvoda.

Inovatori i tvrtke iz Međimurja već niz godina uspješno izlažu na ovoj domaćoj izložbi inovacija međunarodnog karaktera. Podsjetimo i da su u posljednje tri godine čak dva puta najznačajniju nagradu izložbe – Grand Prix, odnijeli upravo Međimurci i to vlasnici tvrtki Bernarda i Šestan-Busch. Za nagrade izložbe ove godine pak konkuriraju samo RŽV i Tehnix.

Ovogodišnja izložba održava se od 20. do 22. listopada u Nacionalnoj i Sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i na njoj će biti predstavljeno 180 inovacija iz Hrvatske i svijeta. Prvog dana izložbe održat će se forum na temu “Inovacije – pokretač razvoja” na kojem će relevantni sudionici iz javne uprave i gospodarstva govoriti o inovativnom poduzetništvu u Hrvatskoj.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suradnji s Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora (IFIA), Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, a poseban partner izložbe je Kineska asocijacija inovatora CAI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije