U Čakovcu održana radionica o bespovratnim EU sredstvima E-Impuls

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 21. srpnja 2016. Poziv na dostavu projektnih prijava ‘E-Impuls’. U sklopu provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. dodijelit će se bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 250.000.000,00 kuna mikro i malim poduzećima.

Ministarstvo poduzetništva i obrta na tu je temu u srijedu, 7. rujna održalo radionicu u dvorani Scheier, u Čakovcu.

– Zajedno s predsjednikom uprave HAMAG-a Vjeranom Vrbancem u Čakovcu sam predstavio program E-impuls koji poduzetnicima nudi 300 milijuna kuna iz fondova EU.

Poduzetnike sam pozvao da do konca rujna podnesu prijave na natječaj za sredstva iz ovog programa. Pritom sam im ukazao na činjenicu da je MINPO znatno skratilo proceduru i uvjete osiguravanja financijskih jamstava za projekte. Zajedno sa suradnicima tijekom više od dva sata odgovarao sam na niz konkretnih upita oko apliciranja na natječaj – rekao nam je tehnički ministar Darko Horvat. Interes poduzetnika, baš kao i u Prelogu i Murskom Središću, je bio velik.

Poziv na dostavu projektnih prijava “E-Impuls” namijenjen je poticanju investicija u početna ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice u sektorima proizvodnje i proizvodnih usluga. Potpore u okviru ovog Poziva namijenjene su pravnim ili fizičkim osobama koje se bave ekonomskom djelatnošću, a koje su, sukladno definiciji, mikro i mala poduzeća.

Iznosi pojedinačnih potpora male vrijednosti (de minimis) kretat će se od 30.000,00 do 300.000,00 kuna uz maksimalan intenzitet potpore od 65 %bespovratnih sredstava za mala poduzeća te 85% za mikro poduzeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije