Staro i mlado obožava Frizzante Podrume Štrigova

Nešto više od mjesec i pol dana prošlo je od fantastične promocije vina Frizzante Podruma Štrigova na Urbanovo 2016. održanom u športskoj dvorani u Štrigovi.

– Ovo vino zaludilo je sve prijatelje ovakve vrste vina, kaže Mihael Frančić, prvi čovjek Podruma Štrigova, kako je nakon promocije na Urbanovo započela prava utrka potrošača za njihovo Frizzante vino te je danas ono u ponudi diljem Hrvatske i vrlo zanimljivo, u desetak ugostiteljskih objekata u Međimurju.

Kada te zavole u tvojem kraju onda znači kako si zaista jako dobar, a Frizzante je to sigurno. U vrlo kratkom vremenu kako je Frančić počeo kormilariti Podrumom Štrigova, ova vinska kuća je gotovo sa dna ljestvice najboljih vinogradara počela snažan uspon i počela osvajati nove potrošače i dobivati značajna priznanja na izložbama, sajmovima i ocjenjivanjima vina.

Među sve kvalitetnijim vinima Podruma Štrigova, ovog trenutka vodeće mjesto pripada Frizzanteu.

Za one koji eventualno još nisu kušali ovo odlično vino kao i za one koji su ga kušali, a nisu pitali o kakvom je vinu riječ nego su ga probali, ukratko ga opisujemo, odnosno navodimo osnovne podatke.

Frizzante je prirodno biser vino nastalo iz sorte grožđa muškat ottonel, a proizvedeno je metodom vrenja u tankovima. Krasi ga fina muškatna aroma, nježne perle, odnosno sitni mjehurići prisutni tijekom pijenja, te svježina i punina okusa. Sadrži 11 posto alkohola, a pije se čisto ili kao sastojak koktela. Ili kao aperitiv, uz svježe voće, lagane deserte i pečene kestene.

Dovoljno razloga da ga što prije kušate. Prodaje se u Podrumu Štrigova i u Vinotekama Agromeđimurja, možda vam je ovog trenutka najbliža ona u Čakovcu kod Pilke. Ostale se nalaze u Zagrebu – Trešnjevka, Zadru, Bjelovaru, Koprivnici i Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije