Spektakularno predstavljanje vina ‘Frizzante’ na Urbanovom 2016.

Rezultati ocjenjivanja vina za potrebe ‘Urbanovo 2016.’ nisu zasigurno najbolji pokazatelj kakvoće vina ‘Podruma Štrigova’ kojeg više nego uspješno skoro dvije godine vodi Mihael Frančić, ovog trenutka jedan od najeksplozivnijih menađera i voditelja vinarstva u ovom dijelu Lijepe naše.

Ovog trenutka ‘Podrum Štrigova’ i njegov prvi čovjek Mihael Frančić najponosniji su na ‘Frizzante’ – moderno vino stvorenog posebnom metodom iz sorte ‘Muškat ottonel’. Načinom koji je Mihael osmislio pred par godina i upornim radom sproveo u djelo minulih dana.

Ovo svježe vino izuzetnog okusa, arome i boje posebno vole mladi, a izvanredno je u stvaranju ili pripravi napitaka kojima daje snagu a svojih 11 posto alkohola.

Ohlađen na 10 stupnjeva pruža sva zadovoljstva, a spektakularan način njegovog stvaranja biti će prikazan na ‘Danima vina u županiji Zrinskih – Urbanovom 2016.’ gdje će svi posjetitelji moći uživati u fantastičnom prizoru nastajanja ovog prvog frizzantea u Hrvata.

Osim ‘Frizzante – Muškat ottonela’ u ‘Podrumu Štrigova’ ponosni su na ‘Silvanac zeleni’ kojemu vraćaju negdašnji sjaj i epitete te na sva druga mlada vina.

– Predikati i arhivska vina naša su prepoznatljivost, ali to je druga priča, ovog trenutka sve su naše snage usmjerene na ‘zvjezdani put’ svježih vina što su prepoznali naši brojni potrošači, a ‘Vinoteka Čakovec’ bilježi najbolje rezultate u prodaji svih tih vina stvorenih u našem podrumu u Štrigovi, kaže Mihael Frančić, stvoritelj i voditelj ove vinarije u bolje vrijeme koje kada je riječ u vinu nikada ne prestaje.

– Vidimo se na ‘Urbanovom 2016. i ‘Danima otvorenih podruma’ poziva, Frančić na upoznavanje s onim najboljim što grožđe i struka mogu stvoriti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije