Sveti Martin na Muri jedno je od najčistijih mjesta u svijetu

– Sveti Martin na Muri jedno je od najčistijih i najurednijih mjesta na svijetu. Jasno je koliko je truda uloženo da je to tako, kazala je Evelyn Alemanni članica Međunarodne komisije Zlatnog cvijeta 2016. sa svjetskim značenjem.

Od 3.do 5. srpnja 2016.na području Općine sveti Martin na Muri boravili su članovi međunarodne komisije koji su razgledavali, bilježili i ocjenjivali sve što ih zanima, a potrebno je za donošenje konačne ocjene u natjecanju za ‘Međunarodni Zlatni cvijet 2016’ – (Community in Bloom 2016.)sa svjetskim značenjem.

Na kraju njihovog boravka i rada u Hotelu ‘Golfer’ u Termama Sveti Martin održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Franjo Makovec, načelnik Općine i predsjednik Turističke zajednice Sveti Martin na Muri, Vojko Pleština čelni čovjek Hrvatske asocijacije Zlatnog cvijetai direktor Interstasa, te članovi komisije Evelyn Alemanni iz USA i Gaetan Deschenes iz Canade.

Makovec je kazao kako je turizam za njegovu općinu izuzetno značajan te da su za sve lijepo i dobro najzaslužniji ovdašnji ljudi i žitelji. Naglasio je kako je ovdje sve ovako kako su članovi komisije sada vidjeli. – Ako su dojmovi i ocjene dobre, to će nas potaknuti da budem još bolji. Ako nisu dobri to će nas potaknuti da budemo dvostruko bolji, naglasio je Makovec.

Pleština je izrazio radost što je upravo Sveti Martin na Muri hrvatski kandidat za Međunarodni zlatni cvijet 2016. godine, dodajući kako se u Hrvatskoj za ovu nagradu kandidiralo 35 gradova, a 7 ih je bilo nominirano.

Evellyn Alemanni je kazala kako je boravak ovdje bio ugodan, kako je Sveti Martin na Muri jedno od najurednijih i najčistijih mjesta na svijetu, što je vrlo značajno, te naglasila kako su ju posebno impresionirala djeca, polaznici Dječjih vrtića ‘Smješko’ i ‘Ribica’.

Deschenes je kazao kako je dovoljno reći da svi njegovi prijatelji i kolege znaju da mu je prelijepo u Hrvatskoj i Svetom Martinu na Muri, što govori kakvi su njegovi dojmovi i razmišljanja. Rezultati ocjenjivanja i plasman biti će obznanjeni na završnoj priredbi ‘Međunarodni zlatni cvijet 2016.’ u listopadu ove godine u Kanadi.

Na konferenciji za novinare bili su i zamjenica općinskog načelnika profesorica Petra Novinščak, predsjednik Općinskog vijeća profesor Dražen Crnčec, Vlatka Županec, općinska tajnica i Klaudija Srša Pregelj, asistentica u Turističkom uredu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije