Diskoteku Šampion želi prenamijeniti u dvoranu za rekreaciju mještana

Još na Dan općine, nedavno, nezavisni načelnik Domašinca Dragutin Lisjak pohvalio se s gotovo idiličnim odnosima s vijećnicima, no oni su se ubrzo istopili.

Općinsko vijeće izglasalo je rebalans proračuna u kojem je osigurano i 2,8 milijuna kuna za kupnju diskoteke Šampion i okolnog zemljišta na kojem bi se gradila sportska dvorana, no sve je palo na idućoj točki o kupnji tih nekretnina, protiv koje je glasala cijela oporba.

Prva veća kriza u Vijeću

Tako je nastala neobična situacija da je novac za kupnju predviđen u proračunu, a odluka o kupnji nije prošla. – Nije mi jasno što je u pozadini. Možda su vijećnici od šefova svojih stranaka dobili naputak da ne glasaju za tu odluku jer će za godinu dana izbori, pa se boje da će mi dvorana donijeti novu pobjedu. Pa neću ni ja živjeti sto godina! – kaže Lisjak, koji je načelnik već pet mandata.

Odluka o kupnji Šampiona, nekad najpopularnije diskoteke u Međimurju, za projekt gradnje multimedijalnog i sportsko-rekreacijskog centra, prva je veća kriza u odnosima njega i vijećnika. Općinsko vijeće još je prije 13 godina donijelo odluku o gradnji višenamjenske dvorane. Otad su se izredala četvorica župana, a dvorane nema.

Općina je čak školi prije sedam godina darovala obližnje zemljište vrijedno više od milijun kuna, no svi rokovi do kojih je trebalo početi graditi dvoranu istekli su. – Traženje tog zemljišta natrag predugo bi trajalo. I dalje čekati županiju da pokrene bilo kakav postupak vezan uz izgradnju školske dvorane u Domašincu bespredmetno je. Da smo kroz sve ove godine ulagali dio novca u nju, već bi bila gotova – ističe Lisjak koji se dlučio na novi korak.

Obratio se vlasnicima diskoteke Šampion koji su je, tvrdi, spremni prodati za 2,8 milijuna kuna. Lisjak napominje da bi kupnja i prenamjena tog postojećeg poslovnog prostora te dogradnja dvorane stajala oko 7,6 milijuna kuna, a kad bi se dvorana gradila na drugoj lokaciji, cijena bi bila oko četiri milijuna kuna više, uz ostalo i zbog infrastrukture koju bi trebalo osigurati.

Zašto se stopira?

Diskoteka bi se preuredila u multimedijski prostor i druge sadržaje za udruge i sve mještane od ‘1 do 99’ godina, a parkiralište bi se, ističe, pretvorilo u sportska igrališta. Time bi se, dodaje, na neki način ‘naplatile’ i sve muke okolnih stanara s ponašanjem mladih koji su više od dvadeset godina zalazili u diskoteku i narušavali javni red i mir. – Zdrava logika ne može shvatiti zašto se sve to sad stopira! – čudi se Lisjak.

Vijećnik HDZ-a Perica Remenar kaže da je glasao protiv jer je po njemu bolje rješenje da se dvorana gradi pokraj škole, a ne da djeca moraju pješačiti do nje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije