U Čakovcu otvoren pravi mali raj za slatkoljupce

Proteinske, čokoladne ili standardne, imitacije poznatih čokoladica poput Marsa, Snickersa, Twixa, razno voće, preljevi i šlag samo su neke od kombinacija koje će zaigrati vaše nepce.

Riječ je o palačinkama, koje su omiljeni desert diljem svijeta, a spominju se još u doba Rimskog Carstva gdje su bile nalik na pogačice i omlet, a jele su se uz med i papar. Pojam današnje palačinke nastale su u Europi u srednjem vijeku, a za ovu neodoljivu kombinaciju jaja, mlijeka i brašna najzaslužnija je francuska kuhinja.

Dobrodošli u prvu palačinkarnicu Ferero u Čakovcu, koja je svoja vrata otvorila danas u podne. Vlasnica Lea Lesjak smatra da je Čakovcu nedostajalo mjesto gdje će se ljudi osjećati kao kod kuće i usto biti kreativni jer će slagati svoju kombinaciju palačinke.

Lea u slobodno vrijeme obožava peći palačinke i slastice, a posjet palačinkarnice u Zagrebu bio je okidač koji ju je potaknuo na ovaj kulinarski pothvat. Za palačinku je najbitnije dobro tijesto, a nakon toga gost slaže okus po svojoj mjeri.

– Duga sam imala ideju u glavi, a nakon što sam pronašla adekvatan prostor sve je krenulo samo po sebi. Nadam se da će se gosti dobro osjećati u palačinkarnici i odvažiti se probati i nešto drugo osim čokolade, rekla je vlasnica Lea Lesjak.

Nakon što odaberete vrstu palačinke, kreće stvaranje palačinke s dodacima, koji se svaki posebno naplaćuje. Iako palačinke spadaju u desert, dođite na prazniji želudac jer će vas pregršt okusa zasigurno zasititi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije