Zlatna Jakopićeva graševina kasne berbe

Vinogradarstvo i podrumarstvo Branimira Jakopića iz Železne Gore (Orehovčak) na ocjenjivanje vina za potrebe dostavilo je četiri vina, dvije graševine, sauvignon i pušipel classic.

Premda je Graševina kasna berba 2012. okrunjena zlatom, Pušipel clasic i Graševina 2015. srebrnim odličjima, a Sauvignon priznanjem, Branimir nije prezadovoljan, ali je svjestan kako pripreme nije obavio kako treba i rezultat nije mogao biti bolji. Zlatna Graševina kasne berbe 2012. vrhunsko je vino koje sadrži 12% alkohola, a krasi ga izuzetna aroma i lijepa boja te opojan miris.

Preostala tri vina odlične su kakvoće i samo ih je nekoliko bodova dijelilo od boljeg plasmana, ali za pijenje su fantastična. Branimir kaže kako se ovog trenutka u njegovim bačvama stvaraju i rađaju novi šampioni što potvrđuje visoki ugled ove vinske kuće koja se nalazi u Železnoj Gori 92 (Orehovčak) gdje se sva vina mogu nabaviti i kušati.

Najugodnije ih je konzumirati u Kuriji ‘Terbotz’ u Železnoj Gori koje su Jakopići vlasnici. Sva vina Jakopićevi će izložiti i na kušanje ponuditi na ‘Urbanovom 2016. u štrigovskoj sportskoj dvorani od 13. do 15. svibnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije