Orehovica: U tijeku rekonstrukcija ograde i postava tlakovaca na groblju

>> Orehovica: U tijeku rekonstrukcija ograde i postava tlakovaca na groblju

Temeljem postignutog dogovora s Upravom groblja na groblju Podbrest, Općina Orehovica započela je s rekonstrukcijom kompletne ograde groblja te postavom tlakovaca na navedenom groblju.

Pročelje ograde biti će zidano s fasadom, dok će ostatak ograde biti industrijski, visine 1,60 m. Ukupna vrijednost radova procijenjena je u visini od 535.000,00 kn. U 1. fazi predviđena je izgradnja zidanog pročelja ograde s fasadom te postava tlakovaca i rubnika. Vrijednost 1. faze iznosi cca 300.000,00 kn, od čega je 235.000,00 kn predviđeno za radove i materijal za izradu pročelja ograde, osim tlakovaca koje će nabaviti Općina Orehovica i za to izdvojiti 67.000,00 kn za 850,00 metara kvadratnih tlakovaca i 550,00 m rubnika.

Općina Orehovica projekt provodi samostalno, bez sufinanciranja, budući da u ovom trenutku ne postoje otvoreni natječaji i javni pozivi na koje bi se mogla kandidirati navedena investicija. Sredstva će biti osigurana od prihoda od groblja te dijela prihoda od komunalnog doprinosa. S time u vezi ovom prilikom Općina Orehovica poziva sve korisnike grobnih mjesta koji do sada nisu podmirili dug na ime grobne naknade da isto učine u najkraćem mogućem roku, budući da ukupni dug korisnika iznosi cca 50.000,00 kuna, a okončane situacije i računi izvođača za materijal i radove na groblju brzo će stići na naplatu.

Također, na groblju Podbrest primjetno je da je u grobnom očevidniku ostao velik broj grobnih mjesta koja nemaju upisanog korisnika, ujedno i obveznika grobne naknade. S obzirom da je upis morao biti obavljen do konca 2005. godine, jasno je da su istekli svi razumni rokovi da se korisnici sami jave i zaduže grobno mjesto koje koriste i redovno posjećuju.

Općina Orehovica stoga obavještava sve korisnike grobnih mjesta koji nisu regulirali svoj status upisom u grobni očevidnik i koji nisu zaduženi za grobnu naknadu da Općina Orehovica može slobodno raspolagati svim neupisanim grobnim mjestima, bez obzira na postavljene građevine na istima. Korisnicima se daje posljednji rok do 30.04.2016. godine da u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Orehovica svakog radnog dana od 7 do 15 sati upišu svoje grobno mjesto i reguliraju svoje obveze nastale iz korištenja istog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije