Službeni posjet župana Matije Posavca Republici Turskoj

Nakon što je krajem 2015. godine gornje Međimurje dobilo prestižnu nagradu Europske destinacije izvrsnosti EDEN, Međimurska županija postaje sve prepoznatljivija i atraktivnija u okvirima povezivanja s drugim regijama, županijama i gradovima. Stoga je već uspostavljena prva konkretna suradnja s regijom nositeljicom titule Eden destinacije, gradom Gaziantep u Turskoj.

Tamošnja gradonačelnica Fatma Sahim, temeljem kontakata i dojmova ostvarenih na dodjeli nagrade u Bruxellesu, županu Međimurske županije Matiji Posavcu uputila je poziv za sudjelovanje na svečanosti stavljanja grada Gaziantepa na listu najboljih gastronomskih gradova, dobivanja statusa UNESCO kreativnih gradova. Pritom će župana dočekati i Ivan Mirković, generalni konzul. – piše na službenim web stranicama Međimurske županije

Na poziv Grada Gaziantepa te ujedno i Republike Turske, župan Međimurske županije zajedno s voditeljem Turističke zajednice Međimurske županije Rudijem Grulom ove subote i nedjelje, 20. i 21. veljače boraviti će u Istanbulu uz brojan raspored tijekom dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije