Opasno klizište u Plešivici otežava prometovanje cestom

Minule godine došlo je do puknuća asfaltnog sloja, a potom i do ulegnuća kolnika na Županijskoj cesti u Plešivici. S vremenom je prometovanje ovom cestom postalo opasno pak su mnogi mještani i vozači iz drugih krajeva dolazili u Općinu Selnica upozoravati na problem, a na posljednje dvije sjednice Općinskog vijeća postavljana su pitanja kada će prometnica biti sanirana.

Općinski načelnik Ervin Vičević, ljudima i vijećnicima je kazao kako ova cesta nije u vlasništvu, odnosno nadležnosti općine nego međimurske Županijske uprave za ceste (ŽUC).

Pitali smo Željku Cividini, ravnateljicu ŽUC-a, kada će prometnica u Plešivici biti sanirana?

Ravnateljica Cividini, odgovorila je kako tu nije u pitanju samo puknuće asfaltnog sloja i ulegnuće kolnika, nego se radi o klizištu, kakvih je u Međimurju na desetke.

Naglašava kako je ŽUC 2015. za sanaciju i ovog klizišta naručio izradu projektne dokumentacije, kao i reviziju glavnog projekta na osnovu čega bi se prišlo sanaciji. Međutim zbog izmjena Pravilnika o rasporedu sredstava građenja i održavanja županijskih cesta izostala su sredstva od strane Hrvatskih cesta i Ministarstva prometa.

Stoga će klizište u Plešivici čekati bolje dane ili će biti sanirano s novcima ŽUC-a, kao što su to do sada sanirana i druga klizišta u županiji, a na to će trebati pričekati.

Ljerka Cividini kaže kako ŽUC nadzire ovo klizište, postavljeni su znakovi upozorenja i ograničenja, te poziva vozače na oprez i strpljenje. Načelnik Vičević, pak kaže kako će on osobno a i općina u okvirima svojih mogućnosti činiti sve da do sanacije ove ceste koja je vrlo opasna za prometovanje dođe što prije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije