Općina Selnica vlastitim sredstvima sanirala klizište u Plešivici

Vlastitim trudom i vlastitim novcima Općina Selnica sanirala je najveće klizište na svome području. Riječ je o klizištu u naselju Plešivica kod obitelji Ivana Mesarića, gdje je klizanje tla onemogućavalo Mesarićima prilaz svojem domu, a ostalim korisnicima prometnice prolaz do svojih imanja.

Radovi općinu koštaju 50-ak tisuća kuna, što je za ovakvu malu općinu veliki iznos, a ovom prilikom općinski načelnik Ervin Vičević, koji je proveo mnogo vremena na samom radilištu, podsjeća kako je aktualna hrvatska Vlada u svom Planu 21, obećala lokalnoj samoupravi prihode sa 10 posto povećati na 20 posto, što nije učinila, a da je, Općina Selnica, ali i sve druge bi ovakve probleme s klizištima lakše, kvalitetnije i brže riješile.

Kod sanacije klizišta u Plešivici, ogroman doprinos dala je i sama obitelj Mesarić, davši 10 stabala koja su iskorištena kao “piloti” za zaustavljanje klizanja zemlje. Pri sanaciji ovog klizišta otkriven je izvor vode koja je imala utjecaj na klizanje zemljišta, te su stoga postavljene i drenažne cijevi koje će vodu odvoditi u drugom smjeru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije