OPĆINA SELNICA

Kreće sanacija klizišta u Plešivici, radovi će koštati oko milijun kuna

Troškovi sanacije klizišta okvirno su procijenjeni na iznos veći od milijun kuna. O zaobilaznim putevima mještani će biti obaviješteni tijekom sljedećeg tjedna - javljaju iz Općine Selnica

U utorak su se u Plešivici sastali načelnik općine Selnica, Ervin Vičević, ravnateljica Županijske uprave za ceste, Ljerka Cividini, predstavnik Tegre d.o.o., kao izvođača radova, nadzorni inženjer, Stjepan Debelec i predstavnik poduzeća Braća Rebernik.

Usuglašeno je da radovi na sanaciji započinju u ponedjeljak, 5. studenog. Općina je angažirala poduzeće Braća Rebernik za rušenje stabala, grmlja i raslinja uz pojas klizišta. Iako su vlasnici parcela uz klizište bili pozvani prije mjesec dana da priđu uklanjaju stabala sa svojih parcela, rijetko koji su se odazvali, te je tako stvoren još jedan dodatni trošak za općinu.

– U tijeku je izrada  elaborata zatvaranja prometa na toj dionici, te se dionica za promet planira zatvoriti od 12. studenog. O zaobilaznim putevima mještani će biti obaviješteni tijekom sljedećeg tjedna – javljaju iz Općine Selnica.

Troškovi sanacije klizišta okvirno su procijenjeni na iznos veći od milijun kuna. Dio sredstava za sanaciju općina će dobiti od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, dok će se preostali dio financirati iz općinskog proračuna te sredstvima Županijske uprave za ceste Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije