Čitateljica na akciji kupila kašice za dijete kojima je istekao rok trajanja

U našu redakciju javila se ogorčena čitateljica koja je razočarana kupovinom u trgovčkom centru Plodine u Čakovcu, ali i inspekcijskim službama. Kaže kako je u toj trgovini kupila 10 staklenki Hipp kašica kojima je istekao rok trajanja i sve je prijavila Sanitarnoj inspekciji.

U nastavku prenosimo njezin tekst koji nam je uputila.

‘U subotu, 5.12.2015. u Plodinama Čakovec, Zagrebačka 2, 40000 Čakovec, kupila sam 35 staklenki kašica Hipp na ‘vikend akciji, od kojih je 25 bilo s urednim rokom trajanja do 2016. ili čak 2107. godine, Ali, 10 staklenki Hipp kašica je kupljeno s rokom trajanja koji je prošao ili 30.06.2015., ili 31.10.2015. ili 30.11.2015. Rok je prošao prije 5,5 mjeseci, tj. mjesec i pol, odnosno prije tjedan dana…Moja greška jer sam žurila pa nisam gledala datume u trgovini, što inače redovito radim kod kupnje! Umalo da nisam otrovala vlastite dijete od 11 mjeseci!

Tako nešto čemu je rok prošao prije skoro pola godine stavljati na police i prodavati hranu za bebe kao takvu je nadasve pokvareno i pohlepno! Otišla sam u ponedjeljak, 7.12.2015. u trgovinu prijaviti voditeljici poslovnice, vraćem mi je novac za 10 kašica kojima je rok trajanja istekao. Nakon toga sam to isto prijavila Sanitarnoj inspekciji u Čakovcu, ostavila svih 10 staklenki kod njih, oni su izašli van 8.12.2015., zapisnik u prilogu, naravno na policama takvih kašica više nije bilo.

Dopis o nadzoru Sanitarne inspekcije dobila sam 11.12.2015. na kućnu adresu, u prilogu, gdje navode da nisu na policama pronašli staklenke dječje hrane sa rokom valjanosti koji je istekao – to je odgovor inspekcije kojoj su kašice dostavljene na uvid i predan zahtjev za nadzor? Nije mi jasno kako će trgovina proći nekažnjeno i sve se zataškava od njihove strane, pa i strane inspekcije koja bi morala intervenirati?!

Kontaktirala sam inspektoricu telefonski da bi mi rekla da, citiram: “Znate, ima svakakvih ljudi! Možda ste vi to kupili u drugoj trgovini pa sad kažete da je u Plodinama, znate bitni su LOT brojevi”, što nikako nije točno, jer sam odgovorna osoba, radim na odgovornom i ozbiljnom mjestu i ne pada mi na pamet raditi tako nešto! Majka sam dvoje djece, želim da odrastu u pravedne i odgovorne ljude, kako bi nam društvo bilo bolje.

Razočarana sam u institucije Ministarstva zdravlja, tj. Sanitarnu inspekciju, jer nije odradila posao kako spada i sve se opet zataškava i utišava da se ne bi slučajno znalo što je nađeno u trgovini. U prilogu šaljem slike kašica sa vidljivim datumima, sa računom uz kašice, račun povrata novca za iste, zapisnik sanitarne inspekcije, dopis o nadzoru u trgovini.’ (Sa štovanjem, Jelena Bajkovec, mag. educ.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije