ČITATELJICA IZ AUSTRIJE ‘Očuvajte prirodu u našem lijepom Međimurju’

Potaknuta člankom o neodgovorno bačenom otpadu u prirodu na području naše županije, javila nam se čitateljica iz Austrije rođena u Međimurju.

>>> OGORČENI ČITATELJ ‘Ne shvaćam kako netko može bacati smeće u prirodu’

Kako voli prirodu i ne želi da se ona nagrđuje odlučila je djelovati na području grada Guntramsdorfa blizu Beča u kojem sada živi.

Iskoristivši prednosti Facebooka, kreirala je dvije grupe u koju se može svatko tko poželi uključiti. U prvoj grupi bavi se temama kao što su kazalište, kursevi za djecu i roditelje te grupe za male na području i okolici grada.

Druga grupa i ideja koju je odlučila provesti odnosi se na tzv. ‘share & care’. Naime, u grupu se javljaju ljudi koji su spremni razmijeniti neki predmet sa drugom osobom koja također nešto nudi.

Tako se u grupi mogu pronaći razne fotografije predmeta, kako kaže čitateljica, od tokica do cijele kuhinje.

Grupe su postale toliko poznate i korisne da su lokalne novine odlučile napisati članak o tome. Uz to, gradonačelnica grada ju je odlučila kontaktirati i zahvaliti joj na hvalevrijednoj akciji.

Kaže čitateljica da joj nije u cilju hvaliti se, već potaknuti Međimurce da se i oni odluče na ovakve pothvate kako bi svi zajedno očuvali naše prekrasno Međimurje i prirodu oko nas.

Na kraju je istaknula još jedan problem koji se tiče mjesta Novakovec. Naime, automobili i kamioni koji prolaze kroz to mjesto izuzetno su brzi i vrlo opasni za sve koji se nalaze u prometu. Staze kako kaže nema, a zbog straha od nezgode ne usuđuje se voziti s djecom na biciklu.

Pitanje je, kada će Novakovec konačno postaviti ležeće policajce ili na neki drugi način smanjiti brzinu tih vozila?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije