KUD Žiškovec otvorio vrata učenicima Centra za odgoj i obrazovanje

>> KUD Žiškovec otvorio vrata učenicima Centra za odgoj i obrazovanje

Dojmljivo i upečatljivo, protkano pozitivnim vibracijama i emocijama bilo je u nedjelju, 13. prosinca u Domu kulture u Žiškovcu. Tamo je KUD-o Žiškovec u svoje redove pozvalo učenike i njihove roditelje iz čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje te svoje goste.

Poziv je imao za svrhu da u predblagdanskom ozračju preko druženja, pjesme, plesa, svirke i glume svi zajedno dožive toplinu blagdana, zajedništva i velikog ljudskog srca da kući ponesu snagu i uvjerenje koliko su jaki, snažni i veliki.

Kada to pružite djeci koje život nije do kraja pazio, niti mazio tada ta toplina prelazi u vatru, oduševljenje. Oni su toga dana bili samo ONI, a to sve smo mogli vidjeti na licima učenika spomenutog Centra, iz njihovih očiju, iščitati radost i sreću pogotovo kada su svi zajedno došli na pozornicu i onako spontano na kraju gledajući u profesoricu Valeriju Dominko zapjevali “Kad si sretan”.

I doista, svi su bili sretni, pjesma je bila iskrena… A da tome bude tako s radošću su se pozivu KUD-a Žiškovec odazvali: Čakovečke mažoretkinje, Dječje gradsko kazalište Čakovec, Šaša Cui, TS Zrin, Duo kaBooM te TS Odabrani. Svi su oni na svoj način razgalili srca i dušu svih prisutnih u dvorani. Stoga ni ravnateljica Centra Dragica Benčik nije mogla naći prigodne riječi da se zahvali KUD-u što im je već desetu godinu tiho, nenametljivo, daleko od očiju javnosti otvorio vrata podario im izvođače, ali dajući prilike polaznicima ustanove da pokažu što oni znaju, a oni su to objeručke prihvatili, iskoristili…

A pokazali su nam mnogo, za njihove mogućnosti i više od očekivanog. Bravo! Zbog toga su od posjetitelja, njihovih dragovoljnih prigoda dobili 1.570 kuna, a od Djeda Mraza Dječjeg gradskog kazališta Čakovec veliku kutiju s “didaktikom”. Nagradilo ih je i VMO Žiškovec, dok su posjetitelji na ulazu u dvoranu mogli uzeti njihove rukotvorine prilagođene ovom ugođaju.

Posebne riječi zahvale i priznanja zaslužuje Jagoda Srša, predsjednica KUD-a, koja se ovoga puta našla u ulozi voditeljice programa, a bila je i spona dolaska gostiju u njihovu sredinu pa je njoj ravnateljica Benčik predala poseban dar izrađen rukama djece koje često puta nisu toliko vješte kao ruke njihovih vršnjaka.

– Preporučamo se i za dogodine jer smo jedni drugima potrebni. Drago nam je što se međusobno uvažavamo – kazala je Jagoda od koje smo doznali da je prije jednog desetljeća djelatnica Centra Valerija Dominko došla s idejom predblagdanske suradnje koja je naišla je na plodno tlo, procvjetala je i sada raste visoko, visoko, veoma visoko…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije