Slijedi najveće međimursko ‘Martinje’

Promocijom knjige Zlatka Kraljića, u petak 6. studeni 2015. započinje obilježavanje i proslava ovogodišnjeg Martinja u Općini i župi Sveti Martin na Muri, koje s brojnim udrugama, klubovima, općinom i župom organizira Turistička zajednica Općine sveti Martin na Muri.

U subotu 7. studenog u 11,30 sati na Trgu Svetog Martina započinje natjecanje u kuhanju Martinskog gulaša, a proglašenje najboljeg gulaša i mladog vina te njihova konzumacija je u 16,30 sati. Tijekom programa nastupiti će brojni hrvatski i slovenski zabavljači i glazbenici.

Župni Caritas svoj dan obilježiti će Svetom misom u 18 sati koju će u župnoj crkvi predslaviti velečasni Vjekoslav Vidaček, župnik u Mađarevu.

Od 13 do 18 sati u šatoru će svoja mlada vina predstaviti domaći vinari. Nedjelja 8. studeni od 10,30 sati u crkvi svete Margarete je u znaku zahvale za plodove zemlje. U utorak 10. studeni u Termama Sveti Martin od 10 sati započinje Okrugli stol ‘Poslovnog uzleta u Svetom Martinu na Muri’.

Na svetkovinu svetog Martina u srijedu 11. studenog u 8,30 na Trgu svetog Martina sati biti će blagoslov vina, a u 10 sati je središnja Sveta misa koju predvodi velečasni Danijel Herceg, župnik u Gornjem Jesenju. Poslije mise pod šatorom je besplatna degustacija pečenih guski, pečenih kestena, te izložba i degustacija vina, jabuka, voćnih rakija i kupinovog vina. U 11 sati je Svečana sjednica Općinskog vijeća, a program završava Večernjom svetom misom od 17 sati.

U Termama Sveti Martin u 18 sati je otvorenje Izložbe Dubrovačkih kolorista pod nazivom ‘Sinoć kad sklopih oči’, koju priređuje Galerija Brešan iz Splita. U četvrtak 12. studeni u Sportskoj dvorani Terma Sveti Martin u 20 sati započinje Međimurski festival zabavne glazbe, na kojem nastupaju afirmirani i mladi pjevači iz cijele Hrvatske.

Program Martinja 2015. završava u subotu 14. studeni od 19 sati predstavljanjem povijesnog romana ‘Bitka’ autora Alena Sambolca. Od subote 7. do subote 28. studeni martinjske veselice i običaje uz bogatu gastronomsku i enološku ponudu imaju Potrti kotač Jurovčak, Vinska kuća Hažić Jurovčak, Klet Sveti Martin, Caffe barovi Mura, Aries i Bazza, Lifeclass Terme Sveti Martin, Kavana i pizzerija Arka i Mlinarska kuća Žabnik. Turistička zajednica i Općina Sveti Martin na Muri, vinari i ugostitelji pozivaju sve ljude dobre volje, istančanog osjećaja za ‘martinjske delicije’ i druženje da narednih dvadesetak dana budu njihovi dragi gosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije