Mažoretkinje iz Goričana ponovno europske prvakinje!

Mažoretkinje iz Goričana kao dio hrvatske reprezentacije sudjelovale su na Europskom prvenstvu od 2. do 4. listopada u talijanskom gradu Lignano Sabbiadoro.

Predstavile su se s tri koreografije: duo s rekvizitima seniori i duo s rekvizitima mlađi juniori te grupa s rekvizitima seniori. I ove godine pomele su europsku konkurenciju i osvojile dva zlata i jedno četvrto mjesto.

Zlato je osvojila grupa s rekvizitima seniori i duet Ilaria Ribić i Bernard Barač. Naslov europskih prvakinja i prvaka osvojili su Josipa Bašnec, Sara Lesinger, Tajana Mati, Katarina Jakšić, Ivana Horvat, Patricija Petric, Ilaria Ribić, Ivona Blažek, Bernard Barač i Tomislav Vranešić.

Duet mlađi juniori Marija Blažek i Lea Markan na svojem prvom Europskom prvenstvu osvojile su izvrsno 4. mjesto i tako osvojile svoje prve europske medalje. Ovo je ujedno veliki uspjeh i za njihovog mladog trenera Bernarda koji je osmislio i uvježbao koreografiju.

Mažoretkinje Goričan ponose se brojem osvojenih odličja kao i usmenim pohvalama kojima je popraćen njihov rad od strane sudaca. Bez obzira na uvjete rada, rad i trud, dobra i uvjerljiva izvedba maštovitih koreografija u efektnim kostimima i s lijepim rekvizitima, svrstala je mažoretkinje u sam europski vrh.

Koreografije je osmislila trenerica Katarina Vahtarić-Lovrenčak koja je zajedno s djevojkama i dečkima zaslužna za uspjehe. U pratnji djece su bili i roditelji koji pomažu oko finalnog izgleda za sam nastup, šminkanje, frizura i svega ostalog.

– S ponosom možemo reći da su naše mažoretkinje uz brojne medalje državnog ranga, 7 godina za redom vlasnice i europskih medalja te tako na najbolji mogući način prenose ime Goričana diljem Hrvatske, ali i cijele Europe, poručuju iz udruge.

Mažoretkinje Goričan zahvaljuju Općini Goričan i sponzorima na materijalnoj i moralnoj podršci jer bez njih to ne bi mogli ostvariti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije