Ponovno zlatne Mažoretkinje iz Goričana izborile put u Englesku

>> Ponovno zlatne Mažoretkinje iz Goričana izborile put u Englesku

Proteklog vikenda Mažoretkinje Goričan sudjelovale su na 20. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Cavtatu, na kojem je sudjelovalo 800 mažoretkinja iz 20 timova, odnosno gradova i općina iz cijele Hrvatske.

Natjecale su se u tri različite dobne skupine: minime, mlađi juniori i seniori u 11 različitih kategorija. Ovog puta postale su bogatije za ukupno 8 medalja i to 3 zlatne, 2 srebrne i 3 brončane. Zlatne medalje osvojile su u kategorijama grupa s rekvizitima seniori, solo s rekvizitima ml.juniori Lea Markan i juniori Sara Lesinger.

Srebrne medalje u kategorijama solo s rekvizitima kadeti Marija Blažek, duet s rekvizitima seniori Bernard Barač i Ilaria Ribić te brončane medalje u kategorijama tradicionalni mažoret ples ml.juniori i seniori i duet s rekvizitima kadeti Lea Markan i Marija Blažek. Osvojene medalje mažoretkinje iz Goričana vode na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će se u listopadu održati u Engleskoj.

Njihove najmlađe, kojima je ovo bilo prvo natjecanje i lijepo iskustvo, osvojile su odlično 4. mjesto pa se nadaju da će im to biti poticaj za rad i napredak. Ovo natjecanje bilo je posebno i po tome što je Hrvatski savez mažoretkinja proslavio 20 godina svoga uspješnog rada, tom prigodom pripremljena je i zajednička koreografija u kojoj su sudjelovale po četiri mažoretkinje iz svakog tima njih ukupno 80.

Goričan su predstavljale seniorke: Sara Lesinger, Ivona Blažek, Klara Mesarić, Ilaria Ribić,Josipa Bašnec, Ana Jakšić, Patricija Petric,Ivana Horvat, Tajana Mati, Katarina Jakšić, Viktorija Stanko, Lucija Višnjić, Josipa Marđetko, Lana Tisaj, Valentina Mikec, Izabel Vadljai Bernard Barač.

– mlađe juniorke: Klara Bistrović, Rebeka Marton, Stela Posavec, Valerija Dominić, Lucija Farkaš, Marija Lukovnjak, Marija Blažek, Patricija Stanko, Petra Mesarić i Lea Markan.

– minime: Stefani Mesarić, Tea Kos, Eva Pahek, Manuela Brodarić, Ivona Gotal, Hana Purgar, Lorena Kolenda, Iva Vugrinec, Laura Tisljarić i Izabela Marđetko.

Za ovakve uspjehe zaslužne su trenerice Katarina Vahtarić Lovrenčak i Maja Horvat te trener Bernard Barač. Zahvaljuju se svim roditeljima i svima koji su ih bodrili ta tri dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije