MAŽORETKINJE iz Goričana ponovno među najboljima u Hrvatskoj

Proteklog vikenda Mažoretkinje Goričan sudjelovale su na 21. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Koprivnici, na kojem je sudjelovalo 800 mažoretkinja iz 23 timova, odnosno gradova i općina iz cijele Hrvatske.

Natjecale su se s osam koreografija. Ovog puta postale su bogatije za ukupno 6 medalja i to 2 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane. Unatoč smjeni generacija, djevojke su uspjele biti dostojna zamjena svojim prethodnicama. Zlatne medalje osvojile su u kategorijama duo s rekvizitima seniori Bernard Barač i Ilaria Ribić te kadeti Marija Blažek i Lea Markan.

Srebrne medalje u kategorijama solo s rekvizitima kadeti Lea Markan i tradicionalni mažoret ples juniori. Brončane medalje osvojile su Marija Blažek i Sara Lesinger u solo konkurenciji. Ilaria, Sara, Bernard, Marija i Lea tako su izborili put na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će se u listopadu održati u Amsterdamu.

Minime su osvojile 6. mjesto pa im to mora biti poticaj da još više rade, vježbaju i napreduju, a uz to uspjeha neće nedostajati.

Goričan su predstavljale juniorke: Klara Bistrović, Rebeka Marton, Stela Posavec, Valerija Dominić, Lucija Farkaš, Marija Lukovnjak, Marija Blažek, Patricija Stanko, Stefani Mesarić, Lea Markan, Sara Lesinger i Lana Tisaj.

– minime: Eva Pahek, Manuela Brodarić, Ivona Gotal, Hana Purgar, Iva Vugrinec, Laura Tišljarić , Izabela Marđetko, Mia Mikloška, Arijana Sakač, Ema Sabol, Kyara Slaviček, Iva Bašnec, Ema Mikec, Lorena Kolenko, Lucija Blagus i Lana Kolenko.

Za ovakve uspjehe zaslužne su trenerice Katarina Vahtarić Lovrenčak i Maja Horvat te trener Bernard Barač. Zahvaljuju se svim roditeljima i svima koji su ih bodrili ta tri dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije