FOTO: Na Jeseni v Međimorjo predstavljen novi kombi

>> FOTO: Na Jeseni v Međimorjo predstavljen i blagoslovljen novi kombi

U subotu, 26. rujna u prostorima sportsko – rekreacijskog centra DG Sport d.o.o. u Prelogu održan je tradicionalni, 27. po redu susret osoba s invaliditetom, Jesen v Međimorjo u organizaciji Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida.

Manifestacija je okupila 280 sudionika iz čitave Hrvatske, a i Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su pristizali već u jutarnjim satima. Predsjednica društva, Miljenka Radović mag.iur. pozdravila je sve prisutne, dok je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek dr.vet.med. službeno otvorio susret osoba s invaliditetom, Jesen v Međimorjo.

Pozdravnim govorima se pridružila i dr. med. Lidija Hrastić Novak, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije.

Uz zabavno – kulturni dio, organizirano je i natjecanje u pet disciplina, i to u pikadu, visećoj kuglani, šahu, belotu i utrci u kolicima.

Članovi Društva distrofičara su pokazali izniman uspjeh te osvojili zlatnu i srebrnu medalju u utrci u kolicima, zlatnu medalju u šahu, srebrnu u pikadu i također srebrnu medalju u disciplini viseće kuglane.

U okviru manifestacije predstavljeno je i novo kombi vozilo specijalizirano za prijevoz osoba s invaliditetom. Velečasni Karlo Šimek, župni vikar župe Prelog blagoslovio je novi kombi uz lijepe želje da Božja milost čuva njegove putnike.

Uz članove Društva distrofičara, novi kombi već razvozi i sve korisnike s područja Međimurske županije. Kako bi u potpunosti zadovoljio svoju svrhu i bio sasvim funkcionalan, potrebno je još nabaviti rampu za ukrcaj osoba u invalidskim kolicima i bočnu stepenicu za ulaz u vozilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije