FOTO: Lovci iz Male Subotice na druženje pozvali svoje supruge

>> FOTO: Lovci iz Male Subotice na druženje pozvali svoje supruge

– Svake godine negdje u rujnu mjesecu napravimo druženje i takmičenje među našim članovima – govori Mladen Lacković. “Ovo nam je peta godina za redom kako se ovako lijepo družimo, samo što ovaj put nismo zvali goste, odnosno druge lovce, nego naše supruge. Htjeli smo ih počastiti ručkom, užinom pa i večerom.

Naš vrsni kuhar Stjepan Sečan prvo je skuhao za sve nas lovački gulaš po vlastitom receptu a nakon toga delicije s roštilja. Kako bismo se lijepo družili za supruge smo pripremili posebno igre i to: pucanje zračnom puškom, pikado, viseća kuglana, koš s lopticama, bacanje plastičnih krugova. Naravno mi smo se nadmetali u disciplini trap to jest u gađanju glinenih golubova.”

Krajem prosinca planiramo slaviti 70. obljetnicu

Primarna zadaća Lovačkog društva Prepelica iz Male Subotice je uzgoj, zaštita i lov divljači. U takmičenju s drugim lovcima i društvima ostvaruju zapažene i odlične rezultate. Društvo broji 71 člana. Aktualni predsjednik društva je Josip Katanović, a tajnik Sečan Miljenko. Sretni smo što imamo svoj lovački dom tako da imamo mjesto za druženje tokom cijele godine. Kako im i priliči cijeli dom su ukrasili raznim lovačkim trofejima.

Sve je podređeno proslavi 70-obljetnice od osnutka Lovačkog društva Prepelica – Mala Subotica. Vremena ima još dovoljno i zato smatramo da nam je ovo jedna vrsta generalne probe za proslavu – govori Danica Glad.

“Danas smo sve mi supruge ostavile kuhinju i spremanje ručka jer su se zato pobrinuli naši dečki, to jest naši muževi. Ajde barem jednom na godinu da ne moramo stajati kraj štednjaka i smišljati što ćemo pripremiti za ručak, užinu ili večeru. Nismo im ostale dužne jer smo se dogovorile da im pripremimo kolače gdje smo ipak mi na našem terenu. Lovci su pripremili lovački gulaš i meso s roštilja.”

Pobjednice u disciplinama:

U zračnoj pušci: 1. mjesto osvaja Štefica Vurušić, 2. Ljiljana Bratuša, 3. Koprivec Monika. Viseća kuglana: 1. Vesna Dodlek, 2. Vera Vlašić, 3. Monika Koprivec. Koš s lopticama: 1. Katanović Danica, 2. Šolja Terezija, 3. Marina Glad. Plastični krugovi: 1. Nada Lovrenčić, 2. Ana Glad, 3. Terezija Šolja. Pikado: 1. Bratuša Ljiljana, 2. Višnjić Terezija, 3. Marija Horvat.

Bodovi su se zbrajali i sve su one dobile medalje. Zbrojem najviših bodova prve tri dobile su pehare. U svim disciplinama zbrojem bodova prvo mjesto osvojila je Marta Horvat, drugo Mirjana Čukac, a treće Monika Koprivec. Svim učesnicima u natjecanju medalje i pehare podijelio je predsjednik Lovačkog društva “Prepelica” – Josip Katanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije