Goste iz Mađarske oduševila etno zbirka u Donjem Vidovcu

U okviru studijskog putovanja nekoliko profesora i studenata završnih godina Fakulteta Georgikon Panonskog sveučilišta iz Keszthely (Mađarska) na čelu s dr. Bali Lorantom (Katedra za Poduzetničku ekonomiju i ruralni razvoj posjetili su Donji Vidovec.

Načelnik Josip Grivec i njegov zamjenik Blaž Jakupak upoznali su ih s potencijalima Donjeg Vidovca. Posjetili su bogatu etno zbirku u Župnoj kuriji te crkvu Sv. Vid gdje su ih dočekale Ana Nestić i Monika Cenko. Oduševili su se svim viđenim, a tom prilikom Dr. Bali Lorant je između ostalog rekao:

“Ovo mi nije prvi posjet Donjem Vidovcu, no uvijek se oduševim i s veseljem dolazim radujući se našim konstruktivnim sastancima koji će u idućem vremenu donositi sve konkretnije rezultate i pomoći razvoj naselja s obje strane Mure. Osim suradnje na EU projektima veže nas i prijateljstvo s čelništvom Općine, posebno načelnikom.

Zajedno smo i s drugim općinama s obje strane Mure realizirali projekt formiranja EGTS-a (Europska grupacija za teritorijalnu suradnju), izradili strategiju razvoja područja koje on pokriva, u tijeku je priprema novih projekata u kojima je Donji Vidovec nezaobilazan”.

Sljedeći sastanak je već prije dogovoren i održat će se u Keszthely.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije