U Nedelišću osnovana Udruga dijabetičara, Sanja Bratković prva predsjednica

Općina Nedelišće bogatija je za još jednu udrugu građana. Naime, dosadašnji Klub dijabetičara prerastao je u Udrugu dijabetičara Nedelišća. Dosadašnji predsjednik Kluba dijabetičara Dragutin Serec tom je prigodom istaknuo kako je klub djelovao 16 godina u sklopu Udruge dijabetičara Međimurja, koja je bila sastavljena od klubova iz Nedelišća , Čakovca Preloga, Kotoribe i Murskog Središća. No, tek se Klub dijabetičara Nedelišća kroz protekle godine uspio očuvati i nastaviti s radom.

Naime, Općina Nedelišće ima registrirano više od tisuću dijabetičara, tako da na ovom našem području postoji velika potreba za ovakvom udrugom kroz koju će se ljudima pružati razne vrste pomoći, od one zdravstvene, ali i edukativne sadržaje. Iz tog razloga odlučili smo registrirati udrugu u Nedelišću koja će djelovati samostalno i čija je nova predsjednica Sanja Bratković.


Općina će i dalje surađivati i pomagati dijabetičare

To što je Klub dijabetičara prerastao u udrugu, neće ništa promijeniti u dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji s Općinom Nedelišće, kazao je općinski načelnik Darko Dania. – Dosadašnja suradnja bila je odlična niz proteklih godina, u kojima je Općina financijski potpomagala Klub, a to će nastaviti i s novo osnovanom Udrugom dijabetičara.


Udruga dijabetičara Nedelišća i nova predsjednica Sanja Bratković tim su povodom organizirali zanimljivu tribinu na kojoj je predavanje na temu Prevencija i liječenje šećerne bolesti održala dr. Andreja Marić, specijalist interne medicine i voditelj Centra za dijabetes Županijske bolnice Čakovec. – Za Klub dijabetičara , sada Udrugu dijabetičara Nedelišća imam samo riječi pohvale kazala je dr. Marić, kada je u pitanju njihov rad i organizacija u svakojakom vidu pomoći svojim članovima.

Zanimljiv je već spomenuti podatak da je na području Općine Nedelišće registrirano tisuću dijabetičara, ali da je njihov stvaran broj zasigurno puno veći, kazala je dr. Marić. – I inače su podaci i statistike o dijabetesu takvi da čak 40 % ljudi niti ne zna da ima dijabetes. Kako na svjetskom i nacionalnom nivou, tako je i u Nedelišću, više od tisuću ih je registrirano, a u stvarnosti ih je još toliko, ako ne i više, a da toga nisu svjesni.

Spomenimo na kraju i to da je uz članove udruge, općinskog načelnika Darka Daniju na tribini sudjelovala i dopredsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, Antonija Brlek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije